НОВИНИ

Кубрат Пулев преболедувал COVID-19 месец преди мача с Джошуа

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
07:30, 14.12.2020
Чете се за: 00:59 мин.
Спорт
мача джошуа пулев
Снимка: БГНЕС

Кубрат Пулев загуби мача за световната титла срещу Антъни Джошуа. Пулев беше нокаутиран в деветия рунд, след като четири пъти преди това изпадаше в нокдаун. Въпреки достойното си представяне, българинът записа втора загуба в кариерата си като професионален боксьор.

Този мач се чака дълги години и звездичката не изгря в пълна светлина както очаквахме.

Това заяви в "Денят започва" по БНТ треньорът на Кубрат Михаил Таков. Той потвърди, че боксьорът ни е бил болен от коронавирус вероятно месец преди мача.

"Когато в тениса се заразиха, Григор имаше едни месец почивка, след това два месеца тренировка и след това започна да се състезава. Докато тука нямаше възможност за отреагиране, за отлагане на мача и влизане в състезание. Всичко стана в една такава доста тежка обстановка и нямаше изход", коментира Таков.

Болестта при Кубрат е минала в движение като една настинка. Но въпреки това, според треньора му е оказала голямо влияние на физическата му издръжливост.

"Имаше настроение, както и аз се надявах, тактически гледахме мача, всичко беше на ниво, но физическата издръжливост... болестта си оказа влияние, във всеки рунд се видя на какво ниво е физическата подготовка, а преди срещата нямаше спаринг. Подготовката преди един такъв мач, той трябва да е готов на 110-115% за един такъв голям мач, а при положение, че физически се чувства зле... иначе имаше желание, видимо нищо не показваше, че има някакви колебания за излизането на мача и влизането му в боя. Той е един голям боец", допълни треньорът.

Вижте какво още сподели Тереза Ставрева - нашият специален пратеник в Лондон, във видеото.

Гледайте още от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви ваксини срещу COVID-19 са разработени до момента в света?
Какви ваксини срещу COVID-19 са разработени до момента в света?
Почина писателят на шпионски романи Джон льо Каре
Почина писателят на шпионски романи Джон льо Каре