НОВИНИ

Кубрат Пулев загуби битката за световната титла по бокс от Антъни Джошуа (ОБЗОР)

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
20:00, 13.12.2020
Чете се за: 01:14 мин.
Спорт
кубрат пулев загуби битката световната титла бокс антъни джошуа обзор

Кубрат Пулев загуби мача за световната титла срещу Антъни Джошуа. Пулев беше нокаутиран в деветия рунд, след като четири пъти преди това изпадаше в нокдаун. Това е второто поражение в професионалната кариера за Пулев след 2014 г., когато загуби с нокаут от Владимир Кличко, отново в опит да се изкачи на световния боксов връх.

Въпреки достойното си представяне, българинът записа втора загуба в кариерата си като професионален боксьор. Това се случи в 30-тия му мач на "Арена Уембли" в Лондон срещу световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа. Така Кубрат Пулев се отдалечи от мечтата си да стане световен шампион за втори път в кариерата си.

"Той направи нещо голямо. Изправи се срещу абсолютния световен шампион, който държи 4 от 5-те общо пояса. Независимо, че загуби този мач, включително и с нокаут, той се би мъжки. Би се достойно като воин", коментира пред БНТ братът на Кубрат Пулев - Тервел.

"Той наистина се представи уникално.Аз съм много горда с него Мисля, че цяла България трябва да се гордее с него. Той доказа, че ние българите за нас няма прегради, за нас няма. Щом е стигнал до тук може утре някой да стигне по-далеч. Аз съм горда с него и съм сигурна, че ако баща му беше жив щеше да бъде много горд с него", сподели певицата Андреа, която имаше дългогодишна връзка с Кобрата.

"Завърнах се по чудесен начин на ринга след година отсъствие. Направих го срещу добър опонент. Поздравявам цяла България. Имате страхотен боксьор в лицето на Кубрат Пулев. Все пак аз не се конкурирам с никой друг освен с мен самия", коментира след мача самият Антъни Джошуа

"За мен има доста грешки, които трябва да бъдат коментирани. Да бъде критикуван да си ги изчисти и да си ги погледне. Чувства се добре. Няма никакъв проблем. Още вчера след мача му направиха два допинг теста, взеха му кръв. Независимо, че е загубил, той беше стриктен. Не е имало проблеми с него или с неговото здраве", допълни Тервел Пулев.

Въпреки поражението, Кубрат Пулев намери сили и благодари на всички за подкрепата. Подчертавайки, че обича предизвикателствата.

Сн. БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глоби за неносене на маски на Фермерския пазар в столицата
Глоби за неносене на маски на Фермерския пазар в столицата
Пуснаха пътническите влакове през новия тунел в Швейцарските Алпи
Пуснаха пътническите влакове през новия тунел в Швейцарските Алпи