НОВИНИ

Куман ще опита да запази Ансу Фати за Ел Класико

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:28, 19.10.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
куман опита запази ансу фати класико
Слушай новината

Наставникът на Барселона Роналд Куман смята да не рискува здравето на младия испански футболист на "блаугранас" Ансу Фати, пускайки го в игра при утрешното домакинство на Динамо (Киев) в Шампионската лига.

18-годишният нападател наскоро се завърна след дълго лекуване на контузия и дори вече успя да отбележи два гола с екипа на "каталунците".

Въпреки това, Роналд Куман не иска да избързва с Фати, намеквайки, че той може да остане на скамейката в предстоящия двубой срещу украинския тим.

"Подновяването на договора на Анси ще се случи съвсем скоро. Това е много добра новина, защото той е млад и много качествен футболист, който трябва да бъде част от бъдещето на клуба. Не мисля за Ел Класико. Най-важният мач е следващият, но със сигурност Фати няма как да играе три мача за седем дни", сподели Куман.

Нидерландският специалист по всяка вероятност ще иска да запази младия испанец за предстоящото Ел Класико срещу Реал (Мадрид) тази неделя.

Относно двубоя срещу Динамо (Киев), Куман сподели, че знае какво да очаква от футболистите на украинския тим и допълни, че целта е победата.

Не знам кое би се приело като успех в Шампионска лига. Не е нормално да се иска да стигнем до четвъртфинал, полуфинал или финал, защото големите клубове се подобриха много, а Барселона свали нивото. Трябва да спечелим мача утре. Динамо Киев е по-добър отбор от миналата година. Знаем какво ни очаква. В този мач се решава бъдещето ни в Шампионска лига. Трябва да спечелим, за да достигнем до осминафинал", заяви 58-годишният треньор.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Димитров е трети на прескок след първите квалификации на Световното в Япония
Димитър Димитров е трети на прескок след първите квалификации на Световното в Япония
Ботев (Пд) пусна жалба срещу съдийството на мача с ЦСКА
Ботев (Пд) пусна жалба срещу съдийството на мача с ЦСКА