НОВИНИ

Куриозен гол доведе до втора поредна загуба за Наполи в Серия "А"

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:21, 12.12.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
куриозен гол доведе втора поредна загуба наполи серия
Слушай новината

Доскорошният лидер в италианската Серия "А" Наполи допусна втора поредна загуба в първенството, губейки с 0:1 у дома от състава на Емполи в среща от 17-ия кръг на Калчото.

На "Естадио Диего Армандо Марадона" в Неапол гостите стигнаха до трите точки с куриозен гол в 70-та минута на Патрик Кутроне.

Гостите получиха право да изпълнят ъглов удар, при който за Андре Ангиса не представляваше трудност да изчисти топката с глава. Впоследствие обаче кълбото се удари в тила на обърнатия с гръб Кутроне и изненада вратаря Давид Оспина, който не успя да реагира на време и допусна да се стигне до единственото попадение в срещата.

Осем минути по-рано пък системата ВАР отмени гол на Наполи, след като маркира засада на Жуан, който прати топката във вратата след едно разбъркване в наказателното поле на Емполи.

Тази загуба в комбинация с успеха на Аталанта по-рано днес свалиха Наполи до 4-та позиция в подреждането с актив от 36 точки. В същото време Емполи се изкачва до 7-то място, на два пункта зад 6-ия Ювентус.

В друга среща от днешния ден Лацио отстъпи с 1:2 след обрат при гостуването си на Сасуоло.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остава студено с валежи от сняг
Остава студено с валежи от сняг
Трамвай блъсна линейка в София, пострадали са медици
Трамвай блъсна линейка в София, пострадали са медици