НОВИНИ

Кузманов излиза за мача си от втория кръг в Оейраш днес

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:15, 07.04.2021
Чете се за: 00:41 мин.
Тенис

Втората ракета на България Димитър Кузманов продължава участието си на турнира от сериите "Чалънджър" в Оейраш, Португалия днес следобед.

Не преди 16 часа българско време Мико ще излезе за мача си от втория кръг срещу американецът Ернесто Ескобедо, поставен под №3 в турнира.

На старта Кузманов отнесе австриецът Лукас Мидлер, разбивайки го с 6:0, 6:1 за 81 минути игра, печелейки последните осем гейма в срещата.

Ескобедо също нямаше особени трудности и се справи комфортно с френския квалифкант Еван Фурнес след 6:3, 6:2.

Това ще бъде първи двубой между двамата тенисисти, като Ескобедо ще влезе в ролята на лек фаворит заради по-големия си опит на това ниво и като носител на три титли от сериите "Чалънджър" и участник в общо пет финала.

Димитър Кузманов обаче е на гребена на вълната, след като наскоро игра в първия си финал на турнир от подобна категория, губейки драматично в Задар, Хърватия.

Другият българин в турнира Адриан Андреев днес има ден почивка след епичния си обрат вчера срещу Чун-Шин Цън от Тайван. Утре, 19-годишният ни талант, който започна от квалификациите в Оейраш, ще излезе отново на корта за мача си от втория кръг срещу друг квалификант, аржентиецът Педро Kачин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извършителят на показното убийство в София е следил жертвата си 4 часа
Извършителят на показното убийство в София е следил жертвата си 4 часа
Пиронкова ще играе и следващата седмица в Чарлстън
Пиронкова ще играе и следващата седмица в Чарлстън