НОВИНИ

Кузманов отпадна в пресявките на Чалънджър в Анталия

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:13, 28.01.2021
Чете се за: 00:45 мин.
Тенис
кузманов отпадна пресявките чалънджър анталия

Втората ракета на България в мъжкия тенис отпадна в квалификациите на чалънджъра на клей в Анталия, Турция, след като отстъпи на родения в Токио, но играещ за Австралия Акира Сантилан с 4:6, 6:4, 6:7(6) в драматичен двубой, продължил повече от два часа и половина.

Мачът започна сравнително равностойно, като Мико първи нанесе удар, пробивайки за 4:3 в своя полза. Сантилан обаче реагира веднага и изравни 4:4, след което на свой ред проби за 4:5. Сервирайки за сета, австралиеца не допусна изненади и затвори частта след 6:4.

В следващата част отново Кузманов първи направи пробив за 5:4, след като взе поведе с 40:0 и се възползва от втората възможност. След това пловдивчанинът сервираше за изравняване на сетовете и благодарение на своя сервис затвори гейма на 0.

Решителната част бе белязана от няколко обрата, като отново българинът първи нанесе пробив, но за нещастие не успя да го затвърди. След това Сантилан обърна развоя, стигайки до аванс от 4:2 и 5:3 и дори сервира за мача, но Кузманов отказа да се предаде и успя да докара срещата до тайбрек.

В дългия гейм Димитър имаше аванс от 4-2 точки, но Сантилан първи стигна до мачбол при 5-6 точки. Австралиецът пропиля първия си шанс, но при втория не сбърка и по този начин сложи точка на спора.

Кузманов приключи двубоя с един ас и пет двойни грешки, вкарвайки 60 % първи сервис и печелейки 71 % от точките при разиграването му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентин Антов със сигурност остава в ЦСКА
Валентин Антов със сигурност остава в ЦСКА
Славиша Стоянович: Изиграхме най-доброто си полувреме
Славиша Стоянович: Изиграхме най-доброто си полувреме