НОВИНИ

Кузманов стартира с победа в квалификациите в Баня Лука

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:18, 16.04.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският тенисист Димитър Кузманов стартира с двусетова победа участието си в квалификациите на турнира на клей от сериите АТР 250 в Баня Лука, Босна и Херцеговина.

В среща от първия кръг на пресявките Мико надигра с 6:4, 6:4 за 1 час и 51 минути игра поставения под №8 италианец Лука Нарди.

В първия сет двамата тенисисти си размениха общо седем пробива, но четири от тях бяха на сметката на българина срещу три за неговия съперник, което се оказа решаващо за това Кузманов да измъкне частта след 6:4.

Втората започна по-добре за Нарди, който поведе с 2:0 гейма след пробив, но втората ни ракета реагира и стигна до равенството при 3:3. В осмия гейм Кузманов отново взе подаването на италианеца, което му позволи да сервира за мача при 5:3. За съжаление, Мико пропусна мачбол и позволи на своя противник да намали пасива си на 4:5, но още в следващия гейм българина взе своето и сложи точка на спора след 6:4 в своя полза.

С успеха си Димитър Кузманов се доближи само на победа от място в основната схема, a в спора за влизане в нея той ще се изправи срещу №1 в квалификациите Раду Албот или участващия с "уайлдкард" Алдин Сеткич.

Припомняме ви, че през миналата седмица българинът се класира за основната схема на още един турнир от сериите АТР 250 в Маракеш, Мароко, където впоследствие достигна до втория кръг, но там контузия му попречи да довърши мача си срещу Роберто Карбайес Баена.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Щангистът Ангел Русев с трета поредна европейска титла при мъжете
Щангистът Ангел Русев с трета поредна европейска титла при мъжете
Политиците отправиха пожелания за Великден
Политиците отправиха пожелания за Великден