НОВИНИ

Кюстендилският окръжен съд остави в ареста сина на прокурор от Перник Васил Михайлов

Васил Михайлов
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:30, 06.11.2023
Чете се за: 03:50 мин.
У нас
Слушай новината

Кюстендилският окръжен съд потвърди взетата от Районния съд в Дупница мярка за неотклонение спрямо сина на окръжния прокурор от Перник Бисер Михайлов – Васил. Решението не подлежи на обжалване и протест.

В края на миналия месец Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на 20-годишния мъж, привлечен от Софийската районна прокуратура като обвиняем за престъпление - закана за убийство към момиче, с което са имали интимна връзка.

"Веднага ще пусна ново искане за изменение на мярката на неотклонение", коментира защитникът на обвиняемия Любомир Таков и коментира, че решението на Кюстендилския окръжен съд е "възмутително".

Условна присъда от 20 месеца за прокурорския син от Перник, признал за две престъпления

Пред съда Васил Михайлов каза, че иска по-лека мярка, за да се радва на близките и малката свобода, която има, докато е под домашен арест. Той разказа, че е подложен на психологически натиск, защото на възрастта си, на която връстниците му влизат в университет, той влиза в затвора.

"Заклевам се в майка ми, която единствено обичам, че съм обвинен за побойник – нещо, което не съм аз", каза Михайлов и добави, че е "добър човек", макар да е правил и недобри неща. Според обясненията му пред съда обвиненията на бившата му приятелка Боряна Рангелова са плод на ревността ѝ към него и за тях няма никакви доказателства.

На 13 септември Софийската районна прокуратура обвини Васил Михайлов за четири закани за убийство на приятелката му. В един от случаите момичето е било ударено от него. Първият случай на заплаха е бил още когато Михайлов бе освободен първоначално под домашен арест преди около година. Другите заплахи за убийство са били през декември 2022 г., на 1 юли и на 21 юли тази година.

Михайлов има обвинения за други осем престъпления, извършени на територията на Перник, в периода от ноември 2021 до юни 2022 година. По делото срещу него беше внесен обвинителен акт в съда за нанасяне на средни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на двама, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и за закана с убийство.

С определение на Върховния касационен съд, прекратеното пред съда в Перник дело беше изпратено за разглеждане на Районен съд – Дупница. Към настоящия момент срещу Михайлов има други две висящи досъдебни производства.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шумен нанесе втора поредна загуба на Миньор 2015
Шумен нанесе втора поредна загуба на Миньор 2015
Трима важни играчи се завръщат в състава на Черно море за мача с Арда
Трима важни играчи се завръщат в състава на Черно море за мача с Арда