НОВИНИ

Лъчезар Димитров: Искаме проектът "Локомотив Пловдив" да има идентичност

локомотив пловдив започна подготовка димакинството цска 1948 кръг първа лига
Снимка: ПФК Локомотив Пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
09:24, 06.12.2022
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на Локомотив Пловдив Лъчезар Димитров разкри, че иска да превърне клуба в проект, който да има идентичност и устойчив бизнес модел, който да бъде издържан във времето, дори и при смяна на собствеността.

Изпълнителният директор посочи стъпките на развитие пред клуба в близкото бъдеще.

"За един петгодишен период трябва да се изгради инфраструктурата на стадиона и прилежащите му площи, за да може да привлечем всички привърженици на Локомотив Пловдив на нашия стадион. Второто най-важно нещо е изграждането на детско-юношеската школа. Искаме всички, които тренират в академията, да имат амбицията един ден да стигнат до представителния отбор на Локомотив. Третото нещо по важност е привличането на капитал, различен от този, който вече сме осигурили, защото това ще ни даде глътка въздух. Ние гледаме на Локомотив Пловдив като на един проект, който искаме да има идентичност. Държим на млади български футболист. Трябва да изградим един устойчив бизнес модел, който да бъде издържан във времето и да остане такъв и след като дойде друг собственик след години", сподели той в интервю за клубната телевизия.

Лъчезар Димитров планира и изграждането на съоръжения, които да подпомогнат развитието на детско-юношеската школа.

"Във връзка с детско-юношеската школа проектът ще се развие на няколко етапа. Първо, ще изградим едно изкуствено игрище, чийто строеж ще стартира с началото на пролетта на 2023 година и ще продължи в рамките на 3-4 месеца. На втори етап от строителството планираме изграждането на две игрища с естествено тревно покритие. В момента търсим финансиране за тях, но мога да ви уверя, че то ще бъде осигурено в необходимите срокове. Общо игрищата ще бъдат 5 или 6, след което планираме да изградим спортно-възстановителен център и е възможно да има общежитие, столова и прилежащи съоръжения" допълни той.

Варненецът е категоричен, че ядрото на отбора трябва да бъде съставено от българи.

"Плановете на собствениците са дългосрочни. Работим в няколко направления. Водим разговори с чуждестранни отбори, като целта ни е да правим ротация на футболистите и обмяна на опит. По този начин ние ще разширим кръгозора на нашата дейност и тя ще стане икономически по-рентабилна. Зимната селекцията отново ще бъде насочена основно към млади български футболисти, които да са ядрото на отбора", добави той.

Изпълнителният директор на "смърфовете" говори още за стадиона, отношенията си с Христо Крушарски и женския отбор.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На Никулден Бургас отбелязва своя празник
На Никулден Бургас отбелязва своя празник
Белодробната болница във Варна ще остане без ток на 8 декември
Белодробната болница във Варна ще остане без ток на 8 декември