НОВИНИ

Лацио победи Наполи на "Стадио Олимпико"

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:21, 21.12.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Футбол
лацио победи наполи стадио олимпико

"Римските орли" спечелиха домакинството си срещу състава от Неапол с 2:0 в двубой от 13-ия кръг на италианската Серия "А".

На "Стадио Олимпико" възпитаниците на Симоне Индзаги доминираха през почти цялата среща, като само и единствено липсата на късмет ги лиши от това да стигнат до по-убедителна победа.

По-доброто начало на домакините бе материализирано още в 9-та минута, когато Чиро Имобиле засече центриране на Адам Марушич, а ударът му с глава беше неспасяем за Давид Оспина.

В следващите минути гостите опитаха да изравнят резултата, но трудно стигаха до положения пред вратата на Лацио, като определено се усещаше липсата на Дрис Мертенс и Лоренцо Инсиние.

Въпреки това неаполитанци имаха две нелоши възможности, които с откриха пред Фабиан Руис и Пьотр Желински, но и в двата случая стражът Пепе Рейна беше на мястото си.

Столичани до голяма степен си подпечатаха трите точки в 56-та минута, когато грешка в отбраната на гостите позволи на Ескаланте да отмъкне топката и да я подаде към Имобиле. Той от своя страна намери Лозано и мексиканецът удвои аванса на Лацио с премерен изстрел от границата на наказателното поле.

С победата "орлите" се изкачиха до 8-то място в класирането с 21 точки, докато Наполи са 5-ти с 23 пункта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лил се върна на върха във Франция след нулво реми у дома с ПСЖ
Лил се върна на върха във Франция след нулво реми у дома с ПСЖ
Реал се изравни с Атлетико на върха след успех над Ейбар
Реал се изравни с Атлетико на върха след успех над Ейбар