НОВИНИ

Лайпциг изненада Атлетико и футболна Европа в последните минути

лайпциг изненада атлетико футболна европа последните минути
Снимка: twitter
bnt avatar logo
от БНТ
00:30, 14.08.2020
Чете се за: 01:01 мин.
Шампионска лига

РБ Лайпциг изненада всички и е на 1/2-финал на ШЛ. Немците победаха фаворитизирания Атлетико (Мадрид) с 2:1 и така станаха втория известен полуфиналист в Шампионска лига.

Мачът игран на стадион "Жозе Алваладе" в Лисабон беше с разменени възможности за попадение от двата отбора през първото полувреме. Лайпциг имаше предимство в началните минути на срещата, като Марсел Халстенберг отправи воле, но топката не попадна в очертанията на вратата пазена от Ян Облак.

Атлетико имаше претенции за дузпа малко след 25-ата минута, но те не бяха уважени нито от рефера, нито от ВАР.

До края на полувремето не се стигна до чисти голови ситуации и пред двете врати и отборите закономерно се прибраха за почивка при 0:0.

В началото на втората част Лайпциг опита натиск и резултатът не закъсня. След образцова постепенна атака, в която бяха раздадени около 20 подавания между играчи в червено-бяло, топката стигна до десния фланг на атаката на немците, от където Забитцер намери Олмо, който с глава насочи топката неспасяемо в испанската врата.

Възпитаниците на Диего Симеоне реагираха като ужилени и поглеждаха по-смело към вратата на съперника си. В 70-ата минута влезлият като резерва Жоао Феликс, бе препънат в противниковото наказателно поле и получи дузпа. Португалецът сам се нагърби с изпълнението и не сгреши от бялата точка, за да иравни резултата.

Играчите на Атлетико почувстваха инерцията от гола и се впуснаха да решават мача в своя полза. В 88-ата минута обаче плановете им се превърнаха в прах, защото РБ Лайпциг нанесе смъртоносен удар. Анхелиньо подаде страхотен пас към резервата Тайлър Адамс и последния стреля. След рикошет топката се озова във вратата на "дюшекчиите". 2:1.

Така РБ Лайпциг изненада не само Атлетико, но и цяла футболна Европа и се нареди сред най-добрите 4 отбора в ШЛ.

РБ ЛАЙПЦИГ - АТЛЕТИКО МАДРИД 2:1
1:0 - Олмо 51'
1:1 - Феликс 71'
2:1 - Адамс 88'

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредна нощ на протести в Беларус
Поредна нощ на протести в Беларус
Кешеру се излекува от COVID-19
Кешеру се излекува от COVID-19