НОВИНИ

Ламонт Марсел Джейкъбс се завръща на пистата през месец април

Италианецът ще участва в щафетата на "Скуарда Адзура" по време на шампионата на планетата в Насау, Бахами (4-5 април)

ламонт марсел джейкъбс завръща пистата месец април
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
17:34, 19.03.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Италианският спринтьор Ламонт Марсел Джейкъбс ще се завърне на пистата за състезание във Флорида в средата на април и ще участва в италианската щафета на световното първенство за квартети в Насау (4-5 май), което ще бъде и квалификация за Олимпийските игри в Париж 2024, съобщава "Газета дело Спорт".

"Мисля да започна сезона в средата на април с едно или две бягания на 100 м, въпреки че това не е окончателно. В този период на годината изборът може да се обърка", заяви олимпийският шампион в спринта на 100 м. от Игрите в Токио 2020 Джейкъбс, който от няколко месеца е в Джаксънвил, Флорида, където тренира под ръководството на американеца Рана Райдър.

След шампионата на планетата за щафети на Бахамите Ламонт ще се завърне в Европа "около 18-20 май" и ще продължи да тренира в Риети, недалеч от Рим.

Италианецът планира да се включи в състезанието в чешкия град Острава на 28 май, както и в един кръга от Диамантената лига - Осло (30 май) или Стокхолм (2 юни), а след това предстои и домашното европейското първенство в Рим (7-12 юни).

Припомняме ви, че след олимпийските титли в спринта на 100 м. и с щафетата на 4х100 м. Джейкъбс имаше два трудни сезона, белязани от контузии, но сега той изглежда презареден с нови сили, откакто се готви в САЩ.

"След пристигането ми във Флорида всичко се промени за пет месеца по отношение на силата, бързината и изпълнението. В началото имах някои съмнения, но днес съм щастлив от избора си", увери италианският лекоатлет.

"Фактът да съм обграден от шампиони ще бъде полезен за състезанията. Любопитен съм какво ще донесе това. Оценявам това, което изживявам, не бързам. Усещанията ми са супер, но ако това не се потвърди на Олимпийските игри в Париж, няма да бъда доволен", завърши Ламонт Марсел Джейкъбс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реакции на опозицията след предложения кабинет
Реакции на опозицията след предложения кабинет
ПП-ДБ не са съгласни със състава на кабинета
ПП-ДБ не са съгласни със състава на кабинета