НОВИНИ

Лазаров е 1/4-финалист на "Чалънджър" в Бахрейн

лазаров финалист чалънджър бахрейн
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ
15:31, 25.11.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Александър Лазаров се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърда настилка от сериите "Чалънджър" в Манама (Бахрейн) с награден фонд 52 080 долара.

Във втория кръг на основната схема Лазаров победи с 6-3, 7-6 (3) №310 в света Нерман Фатич от Босна и Херцеговина. Срещата продължи точно 100 минути.

Преди този мач Лазаров записа още три победи. На старта на основната схема Алекс елиминира №3 в схемата Алту Челикбилек от Турция, който е №164 в световната ранглиста. В квалификациите той записа победи над германския левичар Йоханес Хертайс и над Александър Козбинов (Молдова).

За място на полуфиналите Лазаров ще играе срещу №306 в света Матео Виола от Италия или №231 Джей Кларк от Великобритания.

Българинът изостана с 0:2 в началото на мача срещу Фатич, но от 2:3 спечели следващите четири гейма за да се наложи с 6:3 в първия сет.

Във втората част Алекс на два пъти повеждаше с пробив, но допускаше рибрейк. Така се стигна до тайбрек. В него Лазаров загуби първите две точки, но спечели седем от следващите осем разигравания.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заведенията предлагат да се запази ставката от 9% ДДС
Заведенията предлагат да се запази ставката от 9% ДДС
Предлагат ковид сертификатите да са валидни 9 месеца
Предлагат ковид сертификатите да са валидни 9 месеца