НОВИНИ

ЛеБрон подкрепи репортер на ESPN

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
11:01, 13.07.2020
Чете се за: 00:58 мин.
Баскетбол
леброн подкрепи репортер espn

Суперзвездата на Ел Ей Лейкърс ЛеБрон Джеймс подкрепи в Туитър репортера на ESPN Адриан Вожнаровски, който е бил наказан заради циничен отговор на имейл от американски сенатор.

„Кралят“ се присъедини към други играчи от НБА, който написаха в социалната мрежа #FreeWoj в неделя, два дни след като самият журналист публикува извинение в Туитър за коментара си сенатора на Мисури Джош Хоули.

"New York Post" излезе с информация, че ESPN е отменил планираното пътуване на репортера тази седмица до Орландо, Флорида, където НБА ще поднови редовния сезон, прекъснат заради пандемията от коронавирус.

"Washington Post" пък сподели, че наказанието му ще трае 1-2 седмици, и Вожнаровски ще пътува до Флорида на по-късен етап.

Проблемът възникна в петък, когато Хоули написа отворено писмо до комисионера на НБА – Адам Силвър, в което сенаторът разкритикува взаимоотношенията на лигата с Китай, и я призова да позволи на играчите да поставят послания в подкрепа на военните, полицията и протестиращите в Хонконг на гърба на екипите си.

Писмото дойде, след като НБА обяви, че ще позволи на играчите да поставят определени фрази на униформите си в подкрепа на движението Black Lives Matter, когато сезонът бъде подновен.

Вожнаровски отвърна на прессъобщението, което офисът на Хоули му изпрати, написвайки „F--- you“, но изписвайки пълния циничен израз.

Хоули впоследствие публикува отговора в Туитър.

„Отнесох се неуважително и направих грешка, за която съжалявам. Ще се свържа незабавно със сенатор Хоули, за да му се извиня. Искам да се извиня и на колегите ми в ESPN, защото знам, че действията ми бяха неприемливи, и те не трябва да се отразяват на нито един от тях“, каза журналистът в свое изявление в петък. ESPN публикува в свое собствено съобщение преди три дни, че коментарите са били „напълно неприемливо поведение“ и че ще адресират вътрешно проблема.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Сеганов с COVID-19, пробите на останалите са отрицателни
Георги Сеганов с COVID-19, пробите на останалите са отрицателни
ЦСКА извоюва сребърните медали в efbet Лига след убедителна победа над Берое (ВИДЕО)
ЦСКА извоюва сребърните медали в efbet Лига след убедителна победа над Берое (ВИДЕО)