НОВИНИ

Ледено студено време и снеговалежи днес

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:04, 12.03.2022
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще бъдат между минус 10° и минус 5°, а максималните - между минус 1° и 4°, в София – около минус 1°. В по-голямата част от страната облачността ще остане по-често значителна и на места слабо ще превалява сняг. Ще духа слаб, в източните райони - умерен северен вятър.

По Черноморието ще преобладава облачно време, на отделни места със слаби превалявания, предимно от сняг. Ще духа умерен северен вятър. Вълнението на морето ще продължи да се усилва и ще бъде 4-5 бала.

Много студено ще бъде днес и в планините - максимална температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 11°, на 2000 метра - около минус 16°, в комбинация с умерен и силен североизточен вятър. Ще бъде по-често облачно и на места ще продължи слабо да превалява сняг. Висока остава и опасността от лавини извън обработените писти в ски курортите.

В неделя ще има повече слънчеви часове. Ще остане много по-студено от обичайното за март, въпреки че максималните температури слабо ще се повишат. В началото на новата седмица ще преобладава слънчево време, а затоплянето ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1635 са новите случаи на коронавирус за денонощието
1635 са новите случаи на коронавирус за денонощието
Атлетико Мадрид се изкачи в топ 3 след успех над Кадис
Атлетико Мадрид се изкачи в топ 3 след успех над Кадис