Лекарят на Марадона е фалшифицирал подписа му на медицински документи

от БНТ , Източник: БГНЕС
18:38, 24.01.2021
Чете се за: 01:20 мин.
Спорт
лекарят марадона фалшифицирал подписа медицински документи
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Личният лекар на Диего Марадона - Леополдо Луке, е фалшифицирал подписа му на ключови медицински документи, разкри разследването на внезапната смърт на аржентинеца. Легендата на световния футбол си отиде на 60-годишна възраст в края на ноември, след като получи внезапен инфаркт в дома си в Тигре.

В последствие се появиха обвинения, че Луке не е предложил на Марадона адекватна медицинска помощ и може да носи вина за смъртта му, макар лекарят категорично да отрече това и да заяви, че Дон Диего не е следвал съветите му. Аржентински съд е разкрил, че Луке е фалшифицирал подписа на Марадона, за да добие достъп до медицинското досие на аржентинеца.

"Трите документа бяха намерени на едно място, беше съвсем очевидно и елементарно направено. Мнението на експертите само потвърди подозрението за фалшификация, което ние имахме", се казва в доклада на прокурора.

След това откритие от прокуратурата са започнали разследване за непредумишлено убийство срещу Луке, като предстои да стане ясно дали той ще понесе някакво наказание.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
200 дни от началото на антиправителствените протести
200 дни от началото на антиправителствените протести
ЕС ще застави доставчиците на ваксини да спазят договорите си
ЕС ще застави доставчиците на ваксини да спазят договорите си