НОВИНИ

Лекоатлетът Стелиян Гюзелев е убеден, че ще спечели медал за България от Спешъл Олимпикс в Берлин

лекоатлетът стелиян гюзелев убеден спечели медал българия спешъл олимпикс берлин
bnt avatar logo
от БНТ
18:00, 21.04.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

В Хасково направиха символично изпращане на един от четиримата състезатели от отбора по лека атлетика, който ще участва на Спешъл Олимпикс. Десетокласникът Стелиян Гюзелев от град Любимец учи в Центъра за специално образователна подкрепа в Свиленград и ще представи България на световните летни игри през юни в Берлин.

Стелиян бе изпратен много емоционално и с големи надежди, че той ще донесе медал, защото той е изключително упорит. Пред камерата на БНТ лекоатлетът сподели, че е уверен в своята победа.

„Не е много трудно. От много години се занимавам с този спорт. Сигурен съм, че ще взема медал“, каза Гюзелев.

„Много съм щастлива, че дете от нашия център ще представи цялата област Хасково на летните световни игри за деца и лица с увреждания“, заяви директорът на ЦСОП „Ст. Василев“ – Свиленград – Юлия Илиева.

„Той е едно прекрасно, упорито дете. Въпреки че има проблеми, той има хъс да се развива, да напредва и да преодолява трудностите.“, каза класният ръководител на Стелиян – Тотка Пачова.

„Стелиян е мотивиран да спечели, тренира усилено. Много му благодарим и се радваме, че ще участва“, добави личният треньор и рехабилитатор на Гюзелев – Илияна Иванова.

„Работата ми с тези деца е много любов. Обичам децата, обичам работата, когато сме на състезания се чувствам много пълноценна. Крилата душа съм след това, защото децата ме зареждат с много повече енергия. Те могат, знаят, упорите са, правят всичко възможно да се случи това, за което сме отишли. Отборът по лека атлетика се състои от две момичета и две момчета“, заяви националният треньор на България по лека атлетика за Спешъл Олимпикс – Димитрина Халилямова.

„За мен това е чест и привилегия, че съм съпричастна и се докосвам до тези атлети с интелектуално затруднение, с техните емоции и успехи. Тази година на летните игри в Берлин, Спешъл Олимпикс България спечели 40 квоти. Това е голям успех. Искам да отбележа, че тази година ще има 20 000 доброволци, които ще споделят радостта на атлетите. “, добави членът на УС на Спешъл Олимпикс – Живка Георгиева.

Как се готвят атлетите, които ще участват в най-голямото приобщаващо спортно събитие и каква е мотивацията им вижте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое победи за втори път Шампион 2006 и се класира за финала в женското баскетболно първенство
Берое победи за втори път Шампион 2006 и се класира за финала в женското баскетболно първенство
Съюзниците от НАТО обсъждат допълнителна подкрепа за Украйна
Съюзниците от НАТО обсъждат допълнителна подкрепа за Украйна