НОВИНИ

Летифов за протеста на превозвачите: Категорично няма диалог с управляващите, което е най-голямата криза

bnt avatar logo
от БНТ
08:07, 13.05.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Политика
Слушай новината

Отказът от диалог, отказът да бъдат чути справедливите искания на един бранш, за да се намерят допирни точки, е най-голямата криза. Категорично диалог няма и накрая да го дамгосаш, че е политически. Не чух нито едно политическо искане от това, което поставя бранша на превозвачите. Това каза в "Денят започва" Халил Летифов - зам.-председател на ПГ на ДПС.

"Държавата има възможност да направи много неща, но да чуеш съответния сектор, за който носиш отговорност, ти е вменено по закон и Конституция. Отказът от диалог, е отказ за изпълниш своите задължения", каза Летифов.

Според него управляващите не искат да чуят исканията на превозвачите. Припомни, че при предишното правителство точно това е отворило ножицата между управляващи и бизнес, управляващи и граждани.

"Тези управляващи дойдоха със заявката за промяна, а се случва точно обратното - тотален отказ от диалог и незачитане на закона и Конституцията", каза той.

Едно от исканията е да бъде намален акцизът на горивата с 50%, което трябва да бъде разрешено от ЕК. Според Летифов дори да няма нотификация от ЕК, държавата може да намери подход, по който да удовлетвори това искане.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балкан измъкна победата от Левски след продължение
Балкан измъкна победата от Левски след продължение
На прага на летния сезон: Има ли недостиг на медицински персонал?
На прага на летния сезон: Има ли недостиг на медицински персонал?