НОВИНИ

Летище Пловдив стартира полети до Лондон, Дортмунд и Меминген

bnt avatar logo
от БНТ
10:20, 24.08.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Още една нискотарифна авиокомпания започва да извършва полети от и до летище Пловдив от ноември. Това ще даде още по-голям тласък на туризма и икономиката в региона, прогнозират в града под тепетата.

В момента от летище Пловдив се изпълняват само два полета седмично до Лондон. Съвсем скоро това ще се промени като освен до британската столица ще може да се лети и до немските градове Дортмунд и Меминген.

"Това е добра новина за целия регион, за цяла Южна България. Това e изключително значима инвестиция. Летище Пловдив никога не е имало в цялата си история толкова полети седмично", каза Спас Шуманов, член на борда на директорите на летище „Пловдив“.

Отделно от това друга нискотарифна компания от октомври започва да изпълнява полети до Дъблин.

"Аз съм от Пловдив, но живея и работя в Дъблин и доста често пътувам разстоянието. Включително се върнах с колата, което ми отне три дни, а и при всички положения въвеждането на новата линия е удобство", споделя Петър Петров.

Прогнозите на специалистите са, че новите полети ще допринесат за развитието на различните видове туризъм в региона и на икономиката като цяло.

"От една страна говорим за много добра свързаност както за града, така и за региона и за бизнес. От друга страна е възможността на тези хора да посетят две от основните съставки на туристическия бранд на града - културно-историческия туризъм и събитийния туризъм", каза Пламен Панов, зам.-кмет "Култура, археология и туризъм".

От летището водят преговори и с други европейски авиокомпании. Сред тях и национални превозвачи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втори пътен инцидент при помпената станция във Варна
Втори пътен инцидент при помпената станция във Варна
Комисията по образованието ще обсъди промени в Закона за предучилищното и училищното образование
Комисията по образованието ще обсъди промени в Закона за предучилищното и училищното образование