Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Летище София ще обслужва всички пристигащи вечерни полети на Терминал 2

от БНТ
11:28, 06.08.2021
Чете се за: 01:15 мин.
Регионални
летище софия обслужва всички пристигащи вечерни полети терминал
Слушай новината

От понеделник, 9 август, всички полети, които пристигат в часовия диапазон 20.00 - 8.00 ч., ще се обслужват само на Терминал 2. Това ще улесни по-бързата обработка на документите и преминаването на пътниците.

Промяна няма да има за полетите, кацащи по разписaние преди 20:00 часа на Терминал 1, за да се избегне неудобството за пътуващите и техните посрещачи. Всички бизнес полети, независимо от времето на кацане, продължават да се обслужват на Терминал 1.

Решението за преместването на пристигащите вечерни полети е по инициатива на мениджърския екип на „СОФ Кънект“ и е взето след обсъждания и срещи с Главна дирекция „Гранична полиция“, Столичната регионална здравна инспекция и наземните оператори.

Във връзка с въведената промяна и за улеснение на пътниците, летище София удължава работното време на безплатния междутерминален транспорт. Той става денонощен, като от 20.00 - 8.00 ч. автобусът ще превозва пътниците между двата терминала.

Изходът към автобусите за пътуващите по вътрешни полети е ремонтиран, като е сменена подовата настилка, съобщават от летището.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
"Епъл" проверява устройства за детска порнография
"Епъл" проверява устройства за детска порнография
Допинг скандал в женския волейболен отбор на Бразилия преди 1/2-финала
Допинг скандал в женския волейболен отбор на Бразилия преди 1/2-финала