НОВИНИ

Леверкузен надви като гост РБ Лайпциг и излезе на 3-то място в Бундеслигата

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:28, 28.11.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
леверкузен надви гост лайпциг излезе бундеслигата
Слушай новината

Отборът на Байер (Леверкузен) спечели с 3:1 гостуването си на РБ Лайпциг и по този начин се изкачи на 3-та позиция в класирането на немската Бундеслига.

"Биковете" от своя страна пропуснаха възможността да се доближат до топ 4, тъй като при победа щяха да се изравнят с "аспирините" с по 21 пункта на 5-то място в подреждането.

Гостите от Леверкузен започнаха по-добре двубоя и още в 8-та минута Муса Диаби реши, че е открил резултата, но ВАР подсказа на главния арбитър, че асистента за попадението Амин Адли е бил в положение на засада.

Всичко обаче беше напълно редовно в 21-та минута, когато Инкапи изведе в отлична позиция Флориан Вирц и 18-годишният халф на Байер откри резултата с петия си гол за сезона.

В 34-та минута "аспирините" удвоиха аванса си чрез Муса Диаби, който демонстрира отличен контрол на топката, за да може с първото си докосване да елиминира двама бранители на РБ Лайпциг, а с второто да матира и стража Хосеп Мартинес, правейки резултата 0:2.

Домакините все пак си върнаха надеждите да измъкнат нещо от тази среща в 62-та минута, когато Андре Силва се разписа с глава след подаване на Кристофър Нкунку.

Само 120 секунди по-късно обаче Леверкузен възстанови аванса си от два гола, когато изстрел на Жереми Фримпонг рикошира в крака на играч на РБ Лайцпиг и прехвърли вратаря Мартинес, за да направи резултата 3:1 в полза на гостите.

До края нов гол не падна и по този начин Байер записа първата си победа срещу "биковете" след повече от три години.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Духът на Коледа: В унгарско село правят рождественска сцена
Духът на Коледа: В унгарско село правят рождественска сцена
Последна отсрочка: До дни започва укрепването на тютюневия склад в Пловдив
Последна отсрочка: До дни започва укрепването на тютюневия склад в Пловдив