НОВИНИ

Левски и ЦСКА със съвместна пресконференция преди Вечното дерби в баскетбола

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:25, 17.11.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
левски цска съвместна пресконференция вечното дерби баскетбола
Слушай новината

Баскетболните отбори на Левски и ЦСКА проведоха съвместна пресконференция броени дни преди двубоя между двата тима в Националната баскетболна лига (НБЛ).

Вечното дерби в баскетбола се завръща след 13-годишна пауза на 21 ноември (понеделник) от 19.00 часа, когато "сините" приемат "червените" в столичната зала "Универсиада".

"До това дерби се стигна благодарение на нашата десетгодишна работа с юноши и привличането на генералния ни спонсор през лятото", заяви президентът на ЦСКА Роберт Гергов.

Президентът на Левски Константин Папазов пък заяви, че няма война между двата тима въпреки съперничеството.

"Успяхме и нас да ни има най-вече благодарение на изключителните компромиси на играчите. Между Левски и ЦСКА в баскетбола няма война, а има огромно дългогодишно приятелство. Искаме да покажем, че в тази дивотия и съсипана от опростачване държава, това не може да повлияе на нас. Тръгнали сме по един път. Много скоро Левски и ЦСКА ще имат общ спонсор", коментира Папазов.

Старши треньорите на двата отбора Росен Барчовски и Димитър Ангелов също изразиха задоволството си от завръщането на Вечното дерби.

"Има неща, които са много по-големи от някаква битка и съперничество, а това е спортът, баскетболът. Светът не свършва с едно дерби, но светът започва, когато се връща нещо хубаво. Това е добър знак за феновете, за да покажем, че нещата са нормални и човешки. На терена е битка, но отвън- не. Отвън сме приятели. Нашият отбор може да даде пример", заяви Барчовски.

"Всички дълго чакахме това, но предполагам поради финансови причини нещата не се случиха по-рано. Чакаме с нетърпение този мач, знаете какъв е зарядът. Искаме да запазим добрия тон и нещата да се решават на терена, където няма да има сантименти", сподели Ангелов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Постоянен арест за мъжа, подал фалшив сигнал за бомба на гарата в Пловдив
Постоянен арест за мъжа, подал фалшив сигнал за бомба на гарата в Пловдив
Контрабандни пистолети задържаха митническите служители на "Капитан Андреево"
Контрабандни пистолети задържаха митническите служители на "Капитан Андреево"