НОВИНИ

Левски и ЦСКА-София излизат в дуел с голям заряд

левски цска софия излизат дуел голям заряд
bnt avatar logo
от БНТ
09:26, 07.06.2023 (обновена)
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски и ЦСКА-София се изправят един срещу друг в двубой от последния 35-и кръг на първата шестица. Срещата е от 18:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“ и ще бъде ръководена от Драгомир Драганов.

Досега през сезона „сини“ и „червени“ се срещнаха два пъти, като символичният гост в днешната среща няма победа и дори вкаран гол. Първият двубой завърши 2:0 в полза на 26-кратния шампион, а втората 0:0 преди около месец и половина.

"Сините" се борят за третото място и днес се очаква да излязат с всичко най-добро от своя състав в опит да избегнат бараж със седмия. Те обаче зависят и от изхода на двубоя между ЦСКА 1948 и Локомотив Пловдив тази вечер.

От своя страна тимът от Борисовата градина дебне за грешка на Лудогорец във финалния си опит за 32-ра титла на България. „Зелените“ гостуват на Черно море във Варна и при грешна стъпка там и съответно „червен“ триумф в дербито, ЦСКА би се поздравил с титла.

В предишния кръг тимът на Саша Илич завърши 1:1 с ЦСКА 1948. "Червените" все още нямат загуба в плейофите, но това може да се окаже недостатъчно за постигането на голямата цел. Илич трябва да се справя без контузените Юрген Матей, Брадли де Нойер и Браян Морено. Мено Кох е наказан заради натрупани картони, а до последно под въпрос за мача ще бъдат Джонатан Линдсет и Маурисио Гарсес, които са със сериозни разтежения.

През уикенда Елин Топузаков съхрани голяма част от титулярите си и Левски допусна първо поражение в шестицата. То дойде при визитата в Разград, а резервите и юношите на "сините" отстъпиха на шампионите с 2:3.

От групата от 20 футболисти, която определи старши треньорът отпадна нападателят Роналдо, който е с контузия на глезена.

Състав на „сините“ за двубоя довечера:

Николай Михайлов, Пламен Андреев, Патрик-Габриел Галчев, Жереми Петрис, Ноа Сонко Сундберг, Келиан ван дер Каап, Кристиан Димитров, Вендерсон Цунами, Дейвид Михалев, Антоан Стоянов, Андриан Краев, Асен Митков, Филип Кръстев, Асен Чандъров, Илиян Стефанов, Ивелин Попов, Джавад Ел Джемили, Марин Петков, Уелтън, Рикардиньо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 не трябва да губи от Локо Пд, за да играе в Европа
ЦСКА 1948 не трябва да губи от Локо Пд, за да играе в Европа
Народното събрание се очаква да обсъди удължаването на бюджета
Народното събрание се очаква да обсъди удължаването на бюджета