НОВИНИ

Левски Лукойл отново победи Балкан и завърши втори редовния сезон (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:46, 08.04.2021
Чете се за: 01:00 мин.
Български баскетбол
левски лукойл отново победи балкан завърши втори редовния сезон видео

Отборът на Левски Лукойл победи баскетболния ни шампион Балкан (Ботевград) за втори път през настоящата кампания в НБЛ.

В мач, игран в зала "Универсиада" баскетболистите на Константин Папазов постигнаха нова победа срещу ботевградчани, но този път с резултат 78-74 т. и ще завършат редовния сезон на второ място зад лидера Рилски спортист (Самоков).

Балкан пък стартира плейофите като трети отбор в класирането и ще играе мач срещу шестия в подреждането на НБЛ, който предстои да стане ясен в следващите дни - Берое, Черноморец (Бургас) или Академик (Пловдив).

"Зелените" от Ботевград започнаха силно двубоя в столичната зала "Универсиада" и поведоха с 8 точки след отлични изяви на Божидар Аврамов. През втората четвърт съотношението на силите на терена се промени и домакините от Левски Ликойл успяха не само да върнат изоставането си, но и да се оттеглят с крехък аванс в съблекалнята.

Ситуацията на терена от втората част през третата се задържа и играчите на Левски продължиха да трупат аванс, който в един момент стигна до 16 точки. До края ботевградчани положиха огромни усилия да направят пълен обрат, но с по пет лични нарушения напуснаха Тауан Ейджи и Димитър Димитров, което направи задачата им твърде трудна.

Христо Захариев изигра много силен мач за победителите и наниза 26 точки, като добави и 6 борби и 4 асистенции. Данило Тасич добави 16 точки и 10 борби за нов дабъл-дабъл, а с 15 точки и 7 борби се отличи капитанът Чавдар Костов. Двубоя отново пропусна Венцислав Петков.

За Балкан със 17 точки и 7 асистенции завърши Божидар Аврамов. По 13 вкараха Сияни Чеймбърс (3 от 6 от теойката) и Димитър Димитров. С 10 точки завърши Дарко Балабан.

В 26 кръг Балкан излиза срещу Академик Пловдив, а Левски Лукойл почива.

Вижте пълен запис на срещата Левски Лукойл и Балкан (Ботевград):

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 1: Гранада - Манчестър Юнайтед, 1/4-финал на Лига Европа
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 1: Гранада - Манчестър Юнайтед, 1/4-финал на Лига Европа
Пет жертви, сред които две деца, при стрелба в Южна Каролина
Пет жертви, сред които две деца, при стрелба в Южна Каролина