НОВИНИ

Левски остава без лиценз за евротурнирите

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БНР
13:59, 17.06.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Български футбол
левски остава без лиценз евротурнирите

ПФК Левски най-вероятно ще загуби лиценза си за участие в европейските клубни турнири през следващата година, заяви кандидатът за член на Надзорния съвет (НС) - Петър Ганев.

Той обясни, че "сините" са под мониторинг от УЕФА, а по време на пандемията са натрупали текущи задължения, които са шестцифрена сума.

"Левски най-вероятно след две седмици ще изгуби своя европейски лиценз. До края на месец юни, тъй като сме в мониторинг, трябва да изплатим всички текущи задължения, натрупани по време на коронавируса. В Левски имаше голямо забавяне на плащанията и задължението е шестцифрено, не е малко. Ако това не се изчисти в следващите две седмици, Левски няма да играе в евротурнирите", заяви Ганев.

Представителят на феновете обаче подчерта, че "в дългосрочен план картината не изглежда черна, тъй като Левски е абсолютно освободен от договори и тежести от гледна точка на приходоизточници". Става въпрос за реклама на екип, гащета, пана, име на стадиона и други.

Ганев добави, че новият мажоритарен собственик Наско Сираков не е изпратен с мисия в Левски: "Привържениците малко се успокоиха, че един вид влиза някой с готов план, с готова уговорка, някакви договори едва ли не. Но това го няма. Случи се, че отговорността падна на Наско Сираков, което е добър изход от ситуацията на фона на алтернативите. Сега предстои битка на всички левскари, за да се измъкнем от зависимостите. А те бяха видими. Вчера имах среща със Сираков, Тити и Павел Колев. Аз не останах с впечатлението, че има нещо извън тази стая", завърши икономистът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват 9 години назад за престъпления за замърсяването на Варненското езеро
Разследват 9 години назад за престъпления за замърсяването на Варненското езеро
Шофьор блъсна и уби баба на пешеходна пътека в Сливен
Шофьор блъсна и уби баба на пешеходна пътека в Сливен