НОВИНИ

Левски победи Хебър с 4:0 в контролна среща

Местафа Сангаре, Клемент Икена и завърналият се в игра след дълго възстановяване Илиян Стефанов с две попадения донесоха заслужената победа на "сините".

Левски - Арда
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
17:14, 11.10.2024
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски победи Хебър с 4:0 в контролна футболна среща под дъжда на стадион "Георги Аспарухов".

Местафа Сангаре, Клемент Икена и завърналият се в игра след дълго възстановяване Илиян Стефанов с две попадения донесоха заслужената победа на "сините".

Крайният бранител от школата Мартин Пасалидис започна като титуляр за домакините, които имаха превъзходство през цялата среща.

Левски можеше да открие още в петата минута, когато Майкон центрира добре от ляво в наказателното поле и Асен Митков засече с глава отблизо, но право във вратаря Петър Дебърлиев, който успя да отклони топката в напречната греда.

В деветата минута Сангаре се измъкна в чиста позиция на скорост след пас от дълбочина на Патрик Мислович изведе, навлезе в наказателното поле, но от ударът му по тревата се отби в десния страничен стълб.

В 28-ата минута логичното се случи. Патрик-Габриел Галчев центрира от дясно към непокрития Сангаре, който от 7-8 метра с глава преодоля Дебърлиев.

Хебър беше най-близо до попадение в 35-ата минута, когато Радослав Терзиев засече отблизо с глава след центриране от корнер от дясно, но на сантиметри край целта.

В 43-ата минута Фабио Лима вкара с глава, след подаване на Майкон от ляво, но попадението не беше зачетено заради засада. Две минути по-късно домакините все пак удвоиха преднината си. Лима центрира ниско от корнер от дясно към близката греда и Клемент Икена с триков удар с пета засече във вратата на Дебърлиев.

След почивката в игра се появи и защитникът от школата на "сините" Стоян Добрев, а Левски натисна сериозно, но Сангаре на два пъти пропусна от добри позиции.

В 59-ата минута Сангаре беше заменен от Илиян Стефанов, който се завърна в игра след повече от седем месеца лечение след операция на коляното. Десетина минути по-късно Стефанов се озова сам срещу вратаря Мартин Янков след грешен пас назад на Енцо Ел Фатахи, преодоля го, но от малък ъгъл стреля в страничната греда.

Стефанов все пак се разписа в 72-ата минута за 3:0 с прецизен удар по тревата от границата на наказателното поле след подаване на Карлос Охене от дясно.

В 81-ата минута Калоян Кръстев от Хебър беше изведен сам срещу Иван Андонов, но стражът на Левски успя да блокира с тяло удара на нападателя.

В 84-ата минута Стефанов вкара втория си гол, след като получи отличен пас по тревата от ляво от Галчев и отблизо засече в опразнената врата, за да оформи крайното 4:0.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приключи удостоверяването на машините за вота на 27 октомври
Приключи удостоверяването на машините за вота на 27 октомври
Делото за регистрацията на ДПС се отложи за 25 октомври
Делото за регистрацията на ДПС се отложи за 25 октомври