НОВИНИ

Левски победи Лудогорец с минималното 1:0 в последния кръг на Първа лига

Това бе последен мач за треньора на тима Николай Костов, щаба му и капитана Николай Михайлов.

левски победи лудогорец минималното последния кръг първа лига
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:13, 26.05.2024
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски се наложи над Лудогорец с 1:0 в последния кръг на Първа лига. Победното попадение за "сините" вкара Фабио Лима, докато шампионите играха с много футболисти от втория си отбор, след като еуфорията в Разград след поредната титла вече отмина, а чужденците очевидно са се прибрали за летните си ваканции.

Това бе едва петата победа за Левски срещу "орлите" за първенство, а и последен мач за треньора на тима Николай Костов, щаба му и капитана Николай Михайлов. Последната победа на "сините" над Лудогорец бе през 2016, като оттогава имаше 24 срещи без успех за столичани.

Първото полувреме не предложи много интересен футбол, като почти липсваха положения пред двете врати. В 18-та минута Спас Делев направи пробив, като Келиан ван дер Каап не успя да изчисти топката, която попадна в Клод Гонсалвеш, който стреля покрай десния стълб.

След половин час игра Марин Петков центрира, а Рикардиньо отклони топката, която се отби в защитник и излезе в корнер. Малко след това Петков стреля по диагонал, а топката премина опасно покрай левия стълб.

На полувремето Николай Костов смени вътрешните си халфове Карлос Охене и Асем Митков с по-офанзивните Патрик Мислович и Евертон Бала. Левски заигра много по-агресивно, а Фабио Лима откри резултата още в 48-та минута. Той бе изведен чудесно отдясно от Джавад Ел Джемили и стреля, като с помощта на левия стълб топката влетя в мрежата.

Веднага след това гостите можеха да изравнят, като Йоан Йорданов бе изведен сам срещу вратаря Андреев, но се забави, а ударът на Делев бе блокиран.

В 52-та минута Галчев бе близо до втори гол, но ударът му от воле мина над напречната греда. След това вратарят Дамян Христов спаси удари на Ел Джемили и Марин Петков.

В 83-та минута игралият отлично Мислович изведе Чандъров, който стреля в десния стълб. Малко след това Чандъров падна на земята при единоборство, но изрита с бутоните Николай Николов от гостите и бе изгонен с директен червен картон от съдията Крисиян Колев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тадей Погачар спечели 107-то издание на Обиколката на Италия
Тадей Погачар спечели 107-то издание на Обиколката на Италия
Колко ще ни струва сянката на плажа това лято?
Колко ще ни струва сянката на плажа това лято?