НОВИНИ

Левски представи отбора си за новия сезон

"Сините" завършиха 2:2 с израелския Макаби Нетаня в приятелска среща, която се игра на стадион "Георги Аспарухов".

Левски представяне на отбора
Снимка: Официален сайт / levski.bg
bnt avatar logo
от БНТ
08:43, 14.07.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски завърши 2:2 с израелския Макаби Нетаня в приятелска среща, която се игра на стадион "Георги Аспарухов". Двубоят бе последна проверка през лятната подготовка и официално представяне на "сините" преди новия сезон в Първа лига, който стартира идния уикенд.

В стартовия състав за срещата старши треньорът на Левски Станислав Генчев заложи на четири от новите попълнения - хърватския вратар Матей Маркович, португалския защитник Алдаир Невеш, бразилския нападател Майкон и българския национал Алекс Колев, който започна на върха на атаката.

Преди първия съдийски сигнал пък футболистите на Левски разпънаха транспарант в подкрепа на футболиста на ЦСКА-София Илиан Антонов, който тази седмица разкри, че се бори с онкологично заболяване.

Мачът на "Герена" започна в ниско темпо, като по-добро впечатление в тима на Левски в началните минути създаде бразилецът Евертон Бала, който опитваше да бъде най-активен в атака.

Гостите от Макаби обаче първи стигнаха до попадение. Това стана в 39-ата минута, когато след бърза контраатака Игор Златанович бе намерен непокрит в наказателно поле и с удар от десетина метра не остави шансове на Маркович.

Отново Златанович удвои аванса на израелския тим в началото на второто полувреме. В 53-тата минута сърбинът се измъкна зад гърба на "синята" отбрана и с техничен удар покачи на 2:0.

Левски намали в 61-вата минута чрез Марин Петков. Атака по левия фланг завърши с центриране по земя към национала, който с левия крак вкара за 1:2.

Само 60 секунди по-късно капитанът на Левски Вандерсон Цунами скочи най-високо при едно центриране от корнер и с глава фиксира крайното 2:2.

В оставащия около половин час до края домакините бяха по-добрият отбор, но гредата спаси Макаби Нетаня след удар с глава на резервата Мустафа Сангаре.

Левски започва новия сезон в Първа лига идната събота с гостуване на Локомотив София.

Стартов състав на Левски: Матей Маркович, Алдаир Невеш, Келиан Ван дер Каап, Вандерсон Цунами, Кристиан Димитров, Асими Фадига, Асен Митков, Майкон, Евертон Бала, Марин Петков, Александър Колев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой е нападателят на Доналд Тръмп?
Кой е нападателят на Доналд Тръмп?
Два хеликоптера на ВВС се включват в гасенето на пожарите в Сакар
Два хеликоптера на ВВС се включват в гасенето на пожарите в Сакар