НОВИНИ

Левски ще има нов собственик

Наско Сираков - Левски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:08, 24.05.2021
Чете се за: 04:12 мин.
Футбол
Слушай новината

Собственикът на Левски Наско Сираков обяви, че клубът ще има нов собственик - английски бизнесмен. В момента всичко е в ръцете на адвокатите, а сделката ще бъде приключена в най-скоро време.

Наско Сираков ще предаде акциите на новия собственик, но като гаранция за бъдещето на клуба ще остане като президент, занимаващ се със спортно-техническите дейности. В договора ще има възможност за връщане на акциите, при условие, че новият инвеститор не спазва подписания контракт.

По думите на настоящия собственик, английският бизнесмен ще инвестира около 100-150 милиона евро. Първият и основен приоритет ще бъде построяването на изцяло нов стадион на мястото на "Георги Аспарухов".

"Тук е мястото да обявя едно ново начало за нашия клуб. Това са преговори-кореспонденция от повече от 6 месеца, всичко е завършено и е в ръцете на адвокатите. Левски ще има нов собственик. Искам първо да кажа, че всичко, когато бъде завършено, ще бъде обявено официално. Новият собственик приема всички задължения на клуба до този момент. Приоритет номер 1 е построяването на нов европейски стадион по най-бързия начин", заяви Сираков на честванията по повод 107 години от създаването на Левски.

"Синята" легенда изнесе емоционална реч, като видимо беше много развълнуван от случващото се.

Левски е основан на днешната дата през 1914 година в столичното 22-о училище "Георги С. Раковски" от група млади гимназисти. Именно на паметното за отбора място (Могилката до училището) Наско Сираков обяви какво предстои за клуба.

"Изпращаме най-тежката може би година на Левски. Единственото, което обещах, беше, че Левски ще го има и няма да фалира. Тогава не ви обещах резултати, но сега ви ги обещавам. Човекът няма нищо общо с политика, политически обвързаности, англичанин е. Бизнесът му е ситуиран в Ню Йорк. Разбира се, неговото желание е след 3 месеца да започне изцяло строеж на нов стадион, ще бъде съборено и „кабриото“, но тук при всички положения ще имаме нужда от съдействие от държавните органи", добави Сираков.

"Нещо, което ни обещано на нашите деди, за да го има стадион "Георги Аспарухов", трябва да искаме позволение, да се молим днес за стадиона си. Искам да кажа на всички държавници, че не бива да се налага да се сблъскват със синята любов, и оправдания от това какво ще кажат другите отбори. Ние сме единствените, които сме си построили сами стадиона, нашите деди. Затова очаквам пълно съдействие от всички институции и искаме до две години да имаме европейски стадион, това ще е пътят на Левски към Европа. Където ни е мястото", коментира още Наско Сираков.

"Аз ще остана като президент на клуба и ще отговарям за спортно-техническата част. Футболът е бизнес и човекът гледа на това като на бизнес. Никой не идва да инвестира 100-150 милиона евро заради сините ми очи. Това налага прехвърляне на акциите. Всяка една точка по инвестиционен план и намерения, ако не се спазва, акциите ще се върнат при мен. Това е гаранция за Левски и всички нас. Човекът е съгласен с това нещо", завърши пламенната си реч Наско Сираков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Високи глоби в Гърция за ходене на работа без COVID тест
Високи глоби в Гърция за ходене на работа без COVID тест
ЦСКА праща златни медали от Купата на Акрапович, Белчев и Стоичков
ЦСКА праща златни медали от Купата на Акрапович, Белчев и Стоичков