НОВИНИ

Левски спечели срещу Локомотив Пд в първата си контрола

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:27, 26.06.2021
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Левски победи Локомотив (Пловдив) с 1:0 в първата си проверка от лятната подготовка за сезон 2021/22, след като единственото попадение в срещата отбеляза Билал Бари в 6-та минута.

Проверката между двата тима се изигра на стадион "Георги Аспарухов" в София, като в игра за "сините" се появиха доста юноши на клуба.

Капитанът на пловдивчани Димитър Илиев имаше шанс да открие резултата още в 4-ата минута, стреляйки от пряк свободен удар, но топката премина покрай вратата на стража Микулич.

Още в следващата си атака обаче Левски вкара гол. Здравко Димитров изведе Борислав Цонев по левия фланг, а халфът от своя страна намери Билал Бари в наказателното поле и той от близко реализира.

В 13-та минута дойде и най-дискусионният момент в срещата, след като Борислав Цонев падна в наказателното поле на "черно-белите". Халфът, разбира се, поиска да бъде отсъдена дузпа, но съдията Васимир Ел-Хатиб реши да му покаже жълт картон за симулация.

Това разгневи играча на Левски и след спор с главния арбитър той в край на сметка беше изгонен с директен червен картон. На негово място в игра влезе юношата на "сините" Антоан Стоянов.

В 38-та минута домакините организираха чудесна атака, при която Здравко Димитров комбинира с Мартин Петков, който обаче от границата на вратарското поле разочарова с крайно неточен изстрел.

Второто полувреме също започна по-добре за Левски, като в 54-та минута Здравко Димитров бе изведен сам срещу вратаря Илко Пиргов, но опитният страж на гостите направи важно спасяване, избивайки в ъглов удар.

В следващите минути на срещата жегата взе връх и темпото спадна. Трудно двата отбора създаваха чисти голови положения и резултатът остана без промяна.

За Левски предстои нова приятелска среща на "Герена" срещу Ботев (Пловдив) на 3 юли, докато Локомотив Пд ще играе с Берое в последния ден от месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 5000 затворници са помилвани в Иран
Над 5000 затворници са помилвани в Иран
Задържаха двама гърци, опитали да пренесат хероин през ГКПП "Кулата"
Задържаха двама гърци, опитали да пренесат хероин през ГКПП "Кулата"