НОВИНИ

Левски завърши лагера в Турция с победа

"Сините" надвиха Рига с 3:1

Левски
Снимка: Facebook: ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI
bnt avatar logo
от БНТ
18:20, 07.02.2024
Чете се за: 04:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски завърши лагера си в турския курорт Белек с победа над латвийски Рига. Тимът изигра силен мач и вкара зрелищни голове за пълен обрат от 0:1 до 3:1.

Треньорът Николай Костов бе избрал състав, близък до титулярния си в последната контрола на "сините" в Белек, като единствено Хосе Кордоба и Уелтън не започнаха в стартовите 11.

Тимът на Левски се прибира утре от лагера. "Сините" ще имат почивка, а след това започват подготовката си за гостуването на Пирин в Благоевград на 17 февруари от 17:15, което ще е първо за отбора през пролетния дял.

Рига изненада "сините" още с първата си сериозна атака. Едуардс Даскевидс пусна дълъг пас зад гърба на защитата на Левски, а Райвис Юрковскис избяга на Цунами, овладя на гърди и вкара прецизно – 0:1.

След този гол "сините" вдигнаха оборотите и започнаха да натискат, но трудно стигаха до чисти ситуации. Това се промени в 21-ата минута, когато Левски направи образцова атака. Джемили се пребори за една топка, продължи я към Рикардиньо, който я пусна в коридор към Марин Петков, който изпревари бранител на Рига и с прецизен удар изравни – 1:1.

В 26-ата минута хубава многоходова атака отдясно завърши с удар на Джемили, който обаче се оказа много неточен, макар и от чиста позиция. В 29-ата минута пресата на "сините" даде резултат. Рикардиньо открадна една топка след което стреля, но шутът му бе избит. След заученото изпълнение топката стигна отново до Рикардиньо на задна греда, който върна към Ван дер Каап, но ударът му бе избит пред голлинията.

В 37-ата минута играчите на Рига тестваха Пламен Андреев . Гаутиер Манкенда стреля, но младият страж изби.

В последната минута на първото полувреме Левски получи дуспа. Фабио Лима центрира към Рикардиньо, който бе повален от Юрковскис. Нападателят сам се нагърби с изпълнението и реализира за пълния обрат – 2:1.

Второто полувреме започна с бърз трети гол за Левски. Нгом поведе много несръчно една топка и я подари на Ел Джемили, който напредна и с хубав удар вкара – 3:1.

Само секунди по-късно "сините" имаха нови шансове да вкарат. Първо Фабио Лима стреля , но Пуриус отби топката, която попадна в Патрик-Габриел Галчев и десният бек с много по-мощен удар затрудни стража, който изби в корнер.

В 64-ата минута хубава атака отляво завърши с центриране на Цунами, който прекрасно намери нахлуващия от втора позиция Марин Петков, но шутът му бе отразен. Минута по-късно Пламен Андреев блесна с прекрасна намеса. В 69-ата минута и Уелтън пробва да реализира, като получи топката от Марин Петков и се опита да намери близкия ъгъл на вратата на Рига, но не уцели очертанията.

В 83-ата минута играчите на Рига бяха близо до попадение. Едно центриране отдясно бе засечено с пета от играч на латвийците, но топката мина покрай гредата. Буквално в ответната атака Уелтън направи един от обичайните си пробиви, сви навътре към наказателното поле и стреля силно, но стражът изби. До края на срещата и двата отбора си размениха опасности, но крайното 3:1 не бе променено.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илхам Алиев печели президентските избори в Азербайджан, според екзитпол
Илхам Алиев печели президентските избори в Азербайджан, според екзитпол
Седем българи ще атакуват медалите утре на Купа "Странджа"
Седем българи ще атакуват медалите утре на Купа "Странджа"