НОВИНИ

Лидерът на "Средна европейска класа": Преговорите с Петков и Василев започнаха, след като сдадоха поста

bnt avatar logo
от БНТ
11:38, 21.09.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

"Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев ще се яви на предсрочните парламентарни избори в коалиция с партиите "Волт" и "Средна европейска класа".

Двамата бивши министри ще бъдат нейни представляващи. Лидерът на СЕК коментира, че партията подкрепя проекта на Петков и Василев заради общите цели.

"Преговорите започнаха след като двамата министри сдадоха поста. Те бяха казали, че няма да водят политически разговори докато са служебни министри. Те изпълниха този ангажимент. Всичко се разви в последните дни. Вчера финализирахме. Разговорите бяха може би най-лесните политически разговори, които съм водил. Ние сме единомишленици по много от каузите. Така че просто седнахме и си поговорихме какво трябва да направим, за да продължим промяната, която е започнала. Нито ние сме поставяли условия, нито те. Седнахме и си говорихме кои са нещата, които трябва да направим. Аз се познавам с Кирил, имали сме общи пресечни точки. Той беше един от хората, които дойдоха на протеста в Росенец миналата година", каза Константин Бачийски, лидер на ПП "Средна европейска класа".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маркос Алонсо обясни защо отказва да коленичи преди мач
Маркос Алонсо обясни защо отказва да коленичи преди мач
Влизането във Ватикана само със здравен сертификат от 1 октомври
Влизането във Ватикана само със здравен сертификат от 1 октомври