НОВИНИ

Лил спечели Суперкупата на Франция след нов успех над ПСЖ

лил спечели суперкупата франция нов успех псж
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:28, 02.08.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Френският шампион Лил започна по блестящ начин новия сезон, след като прибави още един трофей във витрината си.

Късно снощи "мастифите" победиха носителя на Купата на Франция ПСЖ с 1:0 в двубой, игран на стадион "Блумфийлд" в Тел Авив, Израел. Единственото попадение в срещата реализира португалският полузащитник на Лил - Шека, в последните секунди на първото полувреме.

Двубоят за Трофея на шампионите (местната Суперкупа) започна отлично за шампионите на Франция, които можеха да открият резултата още в 5-ата минута чрез Бурак Йълмъз. Нападателят на Лил стреля от пряк свободен удар от границата на наказателното поле, но Кейлор Навас показа завиден рефлекс и изби топката в ъглов удар.

В 28-ата минута ПСЖ нанесе първия си точен изстрел по посока вратата на "мастифите". Полузащитникът на парижани Юлиан Дракслер реши да пробва късмета си с опасен удар от над 25 метра по посока вратата на Лео Жардим, но стражът боксира встрани.

Лил поведе в резултата в 45-ата минута, когато от границата на наказателното поле на ПСЖ, плеймейкърът Шека отправи силен диагонален удар в горния ляв ъгъл на вратата на Навас.

Носителите на Купата на Франция можеха да изравнят резултата в 56-ата минута, когато след центриране от ъглов удар Мауро Икарди с глава прати топката към малкия пенал, но Абду Диало не съумя от 2 метра да се разпише.

В 74-ата минута ПСЖ възстанови паритета чрез Мауро Икарди, но попадението на аржентинецът бе отменено заради засада.

В последните секунди на редовните 90 минути Вайналдум стреля от воле от точката за изпълнение на дузпи, но Жардим отново демонстрира класа и изби, с гарантира спечелването на Суперкупата от Лил.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как ще бъде ограничен рискът от пожари в земеделските площи в Пернишко
Как ще бъде ограничен рискът от пожари в земеделските площи в Пернишко
94 нови случаи на COVID-19, ваксинираните вече са над милион
94 нови случаи на COVID-19, ваксинираните вече са над милион