НОВИНИ

Линда Зечири се предаде и напусна Токио

линда зечири предаде напусна токио
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
bnt avatar logo
от БНТ
04:22, 28.07.2021
Чете се за: 01:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската състезателка по бадминтон Линда Зечири отпадна от Олимпиадата в Токио. След втора загуба, допусната в груповата фаза на турнира на сингъл, тя напуска надпреварата.

Линда Зечири претърпя тежко поражение с 0:2 (10:21, 3:21) гейма от датчанката Миа Блихфелд след само 29 минути игра. Именно нейната съперничка, шампионка от Европейските игри в Минск 2019, продължава за фазата на елиминациите, благодарение на двата си успеха и първото място в групата.

Българската състезателка претърпя крах в първия гейм с 10:21 точки, след което знаейки, че е загубила всички шансове, разочарованието я накара да търси по-бързо приключване на мача, което доведе до разгромното 3:21 във втората част.

Линда Зечири загуби в първия кръг от представителката на Австралия с азиатски корени - Уенди Хсуан-Ю с 1:2 (16:21, 22:20, 8:21) за 58 минути. Така тя завършва на трето място в потока.

По-рано и двойката ни в надпреварата по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви напусна надпреварата след две загуби и една победа в груповия етап.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светът прие Симон Байлс за даденост, а тя не е свръхчовек
Светът прие Симон Байлс за даденост, а тя не е свръхчовек
Лицето на Токио 2020 Наоми Осака: „Нов свят, нова генерация“
Лицето на Токио 2020 Наоми Осака: „Нов свят, нова генерация“