НОВИНИ

Лионел Скалони: Няма да изневерим на системата си

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:53, 12.12.2022
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
скалони възможно направим промени състава
Слушай новината

Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони увери по време на своята пресконференция, че "гаучосите" няма да изравнят на стила си в полуфиналния двубой срещу Хърватия, който може да изпрати Лео Меси и компания на големия финал на Мондиала в Катар.

Аржентинците излизат срещу вицесветовните шампиони от преди четири години утре вечер (13 декември) от 21.00 часа, а сблъсъка ще може да наблюдавате в ефира на БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntsport.bg

Скалони сподели, че неговите футболисти ще дадат всичко от себе си срещу хърватите, но допълни, че във футболна не винаги по-добрият отбор стига до победата.

"Те затрудниха много национални отбори. Няма да споменавам ключовите им играчи или техните силни и слаби страни, но ние анализирахме къде можем да ги нараним. Понякога се получава, понякога не. Опитваме се всеки мач да даваме всичко от себе си на терена. Понякога късметът може и да ти помогне. И ако имаме едно добро представяне, по-лесно ще стигнем до нашата цел. Но това е футбол, това е спорт като цяло и понякога най-добрият може и да не спечели", започна Скалони.

Аржентинският наставник говори и за лидера на "ватрените" Лука Модрич, разкривайки, че той е истински модел за подражание на много футболисти.

"Той е модел за подражание за много от нас. Не само за начина, по който играе, за таланта му, но и за поведението си извън терена. Всичко, което мога да кажа е, че трябва да му се радваме. Ако обичате футбола, трябва да се радвате на футболисти като него", заяви селекционерът на "гаучосите".

Най-младият треньор на Мондиала разкри, че Аржентина няма да изневери на стила си и в утрешния полуфинал, но според развитието на мача може да се наложат промени.

"Имаме собствена система, наш стил. Разбира се, в определени ситуации трябва да вземем предвид как играят съперниците. Няма да променим стила си, няма да изневерим на системата, която използваме. Разбира се, по време на мача е напълно възможно да вземем неочаквани и изненадващи решения, в зависимост от предизвикателствата, които ще получим", сподели Скалони.

Накрая селекционерът на Аржентина отговори и на критиките към неговите футболисти за тяхното поведение след победата срещу Нидерландия и упреците към тях, че не са се държали спортсменски.

"Предишният мач се игра по начина, по който трябваше да играем... това е футболът. Понякога могат да се случат неща като спорове, но това е всичко. Ето защо има съдия. Трябва да сложим край на тази идея, че Аржентина се държи така. Загубихме от Саудитска Арабия и не казахме нищо. Когато спечелихме Копа Америка на финала срещу Бразилия, всеки може да провери как в тунела седяха след мача и си говориха заедно Лео Меси, Леандро Паредес, Неймар и други играчи от Бразилия. И нямаше никакъв проблем. Така че не съм сигурен в идеята за неспортсменско поведение на нашия отбор", заяви Лионел Скалони.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
45% смятат, че ще е добре за България НС да подкрепи правителството на Габровски, сочи флаш проучване на "Алфа Рисърч" за БНТ
45% смятат, че ще е добре за България НС да подкрепи правителството на Габровски, сочи флаш проучване на "Алфа Рисърч" за БНТ
По зрителски сигнал: Опасни подлези в Благоевград застрашават живота на преминаващите
По зрителски сигнал: Опасни подлези в Благоевград застрашават живота на преминаващите