НОВИНИ

Липса на паркоместа и струпване на хора около хижа "Здравец"

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 07.02.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

За липса на паркоместа на хижа "Здравец" алармираха зрители на БНТ. Мястото е предпочитано от пловдивчани за разходки през почивните дни, а когато има сняг там се събират стотици автомобили, които спират на нерегламентирани места. Освен това придвижването им е затруднено заради лошото състояние на пътя до хижа "Здравец".

Получават се задръствания, няма къде да се паркира. Може би двете общини, които стопанисват парк Родопи, трябва да помислят за повече паркинги и алеи за разходка, смята Лазар Моллов, председател на ски клуб "Тракия".

Към момента имаме два общински паркинга, които за съжаление, особено единият, не се ползват. Тъй като на хората им е по лесно да спрат на пътя и да са по близо до пистата, а не да походят малко по-дълго време пеша, каза Мария Белчева, кмет на община Куклен.

Периодично общината ремонтира пътя, но в течение на времето съоръженията там са остарели, най-вече ВиК съоръженията, има и процес на строителство, в който се прокарват нови, така че не винаги самите дружества успяват навреме, особено зимно време няма как да се възстанови, строителните работи са силно затруднени, каза Марий Гаджев, главен архитект на община Куклен.

Предстои приемането на общ устройствен план, в който ще бъдат заложени инфраструктурни промени, обещаха от община Куклен.

Автор: Владислав Севов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карнавалът във Венеция е виртуален, но конкурсът за маска и костюм остава
Карнавалът във Венеция е виртуален, но конкурсът за маска и костюм остава
Спътникът на туриста от Беласица пред БНТ: Теренът беше ужасен
Спътникът на туриста от Беласица пред БНТ: Теренът беше ужасен