НОВИНИ

Ливърпул взе своето срещу РБ Лайпциг

Англичаните издържаха още едно изпитание в Шампионската лига

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
23:55, 23.10.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
ливърпул взе своето лайпциг
Снимка: Liverpool/X
Слушай новината

Ливърпул продължава да се представя на висота от началото на сезона в Шампионската лига. Съставът на Арне Слот матира РБ Лайпциг с 1:0 в мач от третия кръг.

На "Редбул Арена" Дарвин Нунес се оказа автор на единственото попадение за англичаните. По този начин мърсисайдци продължават да не познават вкуса на поражението в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент и могат да се похвалят с пълен актив от три победи. От своя страна футболистите на Марко Розе все още търсят първия си успех в турнира на богатите, тъй като на този етап на сметката им личат три загуби.

"Червените" имат на сметката си 9 точки, докато германците са с нулев актив.

Домакините бяха по-активни в началото и на няколко пъти загатнаха, че могат да стигнат до гола. Така и стана в 26-та минута, когато Лоис Опенда простреля Кивин Келхъхър, но попадението му бе отменено заради засада.

Минута по-късно гостите ликуваха първи. Константинос Цимикас центрира към далечната града, а Мохамед Салах насочи топката към вратата. Впоследствие Дарвин Нунес я довкара и порази Петер Галучи. След това Уругваецът и Върджил ван Дайк получиха шанс да направят резултата за мърсисайдци изразителен, но и в двата пъти бяха спрени от стража на германците.

Впоследствие Нунес отново бе в центъра на събитията, тъй като при една от атаките на англичаните бе извършено нарушение срещу него. Главният рефер обаче не отсъди нищо.

"Червените" потърсиха втори гол още при подновяването на играта. В 49-та минута Коди Гакпо стреля отблизо но Галучи бе на точното място в точното време и спаси. В 70-та Алексис Мак Алистър комбинира добре с Доминик Собослай, а аржентинецът стреля от границата на наказателното поле и разстресе гредата.

Рефлексите на Келхъхър също бяха пробвани впоследствие. Бенямин Шешко и Шави Симонс поставиха ирландеца под напрежение, но той се намеси авторитетно и при двата удара. Последваха нови опасни моменти и пред двете врати, като в 83-та минута Опенда вкара в английската врата. Неговият ентусиазъм обаче бе охладен заради нова засада.

В последното си нападение мърссайдци направиха опит да удвоят резултата, но Галучи отрази удар на Гакпо и това бе всичко.

На 5 ноември Ливърпул ще приеме Байер Леверкузен, докато РБ Лайпциг ще гостува на Селтик.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец гостува на Андерлехт в Лига Европа
Лудогорец гостува на Андерлехт в Лига Европа
Барселона разгроми Байерн Мюнхен, Рафиня обра овациите с хеттрик
Барселона разгроми Байерн Мюнхен, Рафиня обра овациите с хеттрик