НОВИНИ

Локо Пд няма право на грешка, за да остане в първата шестица

локо право грешка остане първата шестица
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
08:14, 28.04.2023 (обновена)
Чете се за: 05:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Днес ще се изиграят първите два мача от 28-ия кръг на Първа лига. От 17.30 часа започва срещата между Септември София и Славия. В 20,00 един срещу друг излизат Локомотив Пд и Спартак Варна.

Септември загуби последните си четири мача за първенство и допусна авансът пред последния Спартак да бъде стопена на само шест точки, а последната шесторка отново е събрана в осем пункта. Именно във Варна гостуваха столичани, като не демонстрираха, че заслужават дори точка. Все пак тимът трябваше да получи право да изпълни дузпа при пасив от 0:1, но това не се случи. В крайна сметка „Соколите“ заслужено спечелиха с 2:0.

Днес тимът ще се опита да излезе от лошата серия с добър резултат в домакинството си на Славия. „Белите“ не се представят достатъчно добре през 2023 година и създават впечатление, че нямат желание да играят в шампионската група на първенството. Тимът към момента е седми и на точка зад шестия Локомотив Пловдив. В предишния кръг Славия завърши 0:0 с Ботев Пловдив, а кръг по-рано Галин Иванов донесе успеха за неговия тим с гол за 1:0 при визита на Берое в Стара Загора.

Тони Тасев бе героят в първия мач между двата тима с попадение в 13 минута за крайното 1:0 в полза на Славия. Днес Славия отново е лек фаворит, но пък през сезона постигна само пет победи като гост и допусна осем загуби, като равенство е още липсва. Слаба е резултатността във визитите на „Белите“ при общо 24 гола.

Локомотив Пловдив – Спартак Варна е вторият двубой от петъчната програма на Първа Лига. Разликата между двата тима в подреждането е огромна, но пък изглежда гостите пристигат в Пловдив в по-добра форма от противника. Пред „Соколите“ предстоят последни тежки три мача от редовния сезон с отбори от Топ 6, а в тях всяка точка ще е успех. „Смърфовете“ пък нямат право на грешка, ако искат да останат в първата шестица, където вече изостават значително от Левски и Черно море.

Старши треньорът на Локомотив Пд Александър Томаш ще може да разчита на две от новите попълнения на отбора за днешното домакинство. Хорхе Сегура и Кристиан Мендоса вече имат картотеки и попаднаха в групата на "черно-белите" за двубоя със "соколите".

Извън групата на Локомотив остана последният новопривлечен футболист Алфа Конте, както и защитникът Тодор Павлов, а Джовани Трупе е наказан.

Групата на "смърфовете" за мача със Спартак (Варна): Динко Хоркаш, Илко Пиргов, Матеус да Силва, Хорхе Сегура, Мартин Паскалев, Милош Петрович, Йосип Томашевич, Георги Каракашев, Петър Витанов, Пиер Зебли, Христо Иванов, Джовани Бариани, Бабакар Дион, Денислав Александров, Петър Андреев, Иван Михайлов, Кристиан Мендоса, Димитър Илиев, Ерик Сорга, Ивайло Димитров.

През есента се получи интересен сблъсък между двата тима във Варна, който бе спечелен с 2:0 от по-добрият отбор на терена - Локомотив Пловдив. Гол на Баланюк, при резултат на 0:0, обаче бе отменен след дълго преглеждане на VAR и отсъдена засада. „Смърфовете“ пък отбелязаха две попадения през втората част дело на Карагерен, който вече е част от ЦСКА 1948.

В последните два кръга Локомотив Пловдив гостуваше и загуби с по гол разлика. Първо това се случи при 1:2 от Черно море във Варна, а след това и с ЦСКА 1948 в София. Спартак Варна пък прибра цели четири точки. Тимът не се представи добре срещу Ботев Пловдив, но стигна до 1:1. В началото на тази седмица пък „Соколите“ постигнаха едва трети успех през сезона след 2:0 у дома над Септември.

Програмата на мачовете от 28-ия кръг на Първа лига:

Петък

17:30 ч, Септември София - Славия

20:00 ч, Локомотив Пд - Спартак Варна

Събота

15:00 ч, Локомотив София - Хебър

17:30 ч, Арда - Ботев Враца

20:00 ч, Ботев Пловдив - Левски

Неделя

15:15 ч, Берое - Пирин Благоевград

17:45 ч, Черно море Варна - ФК ЦСКА 1948

20:15 ч, ЦСКА - Лудогорец

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голям пожар избухна тази нощ в луксозен комплекс в Измир
Голям пожар избухна тази нощ в луксозен комплекс в Измир
Имат ли готовност ръководствата на училищата да организират военните обучения?
Имат ли готовност ръководствата на училищата да организират военните обучения?