НОВИНИ

Локо Пд обърна Пирин след хеттрик на Георги Минчев

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:01, 27.11.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
локо обърна пирин хеттрик георги минчев
Слушай новината

Георги Минчев реализира своя втори хеттрик в последните четири кръга в Първа лига, за да помогне на своя Локомотив (Пловдив) да спечели с 3:2 гостуването си на Пирин (Благоевград).

Преди малко по-малко от месец централният нападател реализира три гола и във вратата на ЦСКА при успеха на "Българска армия", а днес го стори и срещу "орлетата", с което изкачи "черно-белите" до 6-то място в класирането. Домакините от Пирин пък запазват предпоследното 13-то място с актив от 12 пункта.

Двубоят в Благоевград започна по-добре за момчетата на Уорън Фийни, които поведоха в резултата в 29-ата минута чрез Станислав Костов, който се възползва от неориентираните действия на гостуващата отбрана, за да отбележи с изстрел от въздуха.

След почивката обаче на сцената излезе Георги Минчев, който първо изравни резултата в 58-ата минута след асистенция на Умарбаев, а четири минути по-късно реализира и за 2:1, оползотворявайки подаване на капитана Димитър Илиев.

В 88-ата минута 26-годишният нападател оформи своя хеттрик, вкарвайки от дузпа, отсъдена за нарушение на Иван Тасев срещу Бирсент Карагерен.

Само 120 секунди по-късно самият Тасев беше повален в наказателното поле от Кристиан Гомис, което даде възможност на Станислав Манолев също да се разпише от бялата точка, с което бе оформен и крайният резултат.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР: Избягвайте пътувания до Южна Африка
МВнР: Избягвайте пътувания до Южна Африка
Основният претендент за поста на Заев обяви кандидатурата си
Основният претендент за поста на Заев обяви кандидатурата си