НОВИНИ

Локо Пловдив не успя да пречупи ЦСКА 1948, интригата за второто място остава

локо пловдив успя пречупи цска 1948 интригата второто остава
Снимка: Фейсбук
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:31, 19.05.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Български футбол
Слушай новината

Отборът на Локомотив (Пловдив) не успя да си подсигури второто място в крайното класиране на efbet Лига и участие в евротурнирите през следващия сезон, след като направи нулево равенство при домакинството си на ЦСКА 1984 в мач от предпоследния кръг на първата шестица.

При успех на "Лаута" днес "смърфовете" щяха да са сигурни за втората позиция, но сега третият ЦСКА все още има теоретични шансове да измести пловдивски тим, ако спечели двата си оставащи мача, а Локомотив не победи Арда в Кърджали в последния кръг.

Най-добрият шанс за момчетата на Александър Тунчев в днешния двубой се откри пред Димитър Илиев, който изпълни дузпа в 16-та минута, но вратарят на "червените" Даниел Наумов отрази лекия удар по земя на капитана на Локомотив. Десет минути по-късно Иван Минчев прати топката във вратата на Наумов, но реферът Валентин Железов отмени гола за нарушение в атака. През втората част гостите празнуваха в 70-та минута, когато Ангел Бастунов вкара гол, но след решение на ВАР попадението бе отменено заради тънка засада. В оставащите минути до гол така и не се стигна и двата тима поделиха точките.

По този начин Локо Пловдив вече има 60 точки, четири повече от третия ЦСКА, който е с мач по-малко. ЦСКА 1948 заема пето място в класирането с актив от 41 точки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В 7 министерства са назначени 13 нови заместник-министри
В 7 министерства са назначени 13 нови заместник-министри
Отличен старт за България на Купа "Черна гора"
Отличен старт за България на Купа "Черна гора"