НОВИНИ

Локо (Пловдив) започва похода си в Европа срещу коварния Словачко

локо пловдив започва похода европа коварния словачко
Снимка: ПФК Локомотив (Пловдив)
bnt avatar logo
от БНТ
12:31, 22.07.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Вицешампионът на България за сезон 2020/21 - Локомотив (Пловдив) за трета поредна година ще участва в европейските клубни турнири.

Тази вечер от 20.00 ч. на стадион "Лаута" в Пловдив, "смърфовете" приемат чешкия Словачко в първи двубой от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

За отбора на Локомотив (Пд) това ще е първи официален двубой от новия сезон. В предсезонната подготовка "черно-белите" изиграха шест контроли, в които записаха 2 победи срещу Септември (Симитли) (3:1) и Хебър (1:0), но допуснаха 3 загуби срещу Левски (0:1), Берое (1:2) и ЦСКА 1948 (1:2). В последната си проверка преди началото на новия шампионат, "смърфовете" завършиха наравно 0:0 със Славия.

Старши-треньорът на тима - Александър Тунчев, ще направи своя дебют като наставник на локомотивци в Европа. Миналата година Тунчев бе помощник на Бруно Акрапович, когато "смърфовете" играха в предварителните кръгове на Лига Европа.

Дебют в европейските клубни турнири тази вечер ще направи и тимът на Словачко, който има няколко мача за Интертото в началото на века.

В състава на Локомотив (Пловдив) няма кадрови проблеми, като единственото Бирсент Карагерен няма да вземе участие в двубоя, тъй като е наказан. На негово място по десния флаг на българското нападения ще действа завърналият се на "Лаута" Милош Петрович. Под рамката почти сигурно ще застане Илко Пиргов за сметка на привлечения това лято Редер.

Двамата треньори - Тунчев и Мартин Сведик се изказаха ласкаво за съперника си и смятат, че шансовете за продължаване в турнира са изравнени.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гълъб Донев: Няма да има пенсионери с доходи под линията на бедност
Гълъб Донев: Няма да има пенсионери с доходи под линията на бедност
Детско книжно парти на "Алея на книгата" във Варна
Детско книжно парти на "Алея на книгата" във Варна