НОВИНИ

Локо София и Арда дават старт на последния кръг от редовния сезон

локо софия арда дават старт последния кръг редовния сезон
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
07:57, 06.05.2023
Чете се за: 04:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Два мача от последния, 30-ти кръг на редовния сезон в Първа лига ще се изиграят в събота, 6 май. От 17:30 ч. Локомотив София посреща Арда Кърджали в "Надежда", а от 20:00 ч. ЦСКА 1948 е домакин на Славия в Бистрица.

Локомотив и Арда ще търсят път обратно към победите в шампионата, за да останат с реални шансове за седмата позиция. Преди последния кръг от редовния сезон "червено-черните" изостават от нея с 9 точки, а тимът на Александър Тунчев - с 5.

Домакините се намират в лоша серия от три поредни загуби в Първа Лига, които предизвикаха сътресения в клуба. През седмицата босът на столичани Иван Василев заяви категорично, че се оттегля от клуба и повече няма да стъпи на стадиона в "Надежда". Появиха се и информации, че наставникът на отбора Станислав Генчев също ще напусне след края на кампанията.

Кърджалийци пък записаха две равенства в последните си две срещи, а в сряда бяха много близо до трите точки, но допуснаха гол в добавеното време на "Тича". Гостите ще бъдат без наказаните Светослав Ковачев и Умар Сако.

Отборите на ЦСКА 1948 и Славия се изправят един срещу друг на стадион „Витоша“.

Изключително интересно е около тима на гостите, където буквално в дните преди днешния мач бе извършена треньорска рокада. Наставникът Златомир Загорчич реши да напусне поста си по лични причини, а на негово място застава директорът на детско-юношеската школа на „белите“ Ангел Славков. Раздялата със Заги дойде след равенството 1:1 с Локомотив (Пловдив) у дома. В класирането „белите“ са на седма позиция и имат реален шанс да играят в Топ 6.

Славков определи групата от 20 играчи за мача довечера. В състава са Георги Петков, Николай Кръстев, Ертан Томбак, Емил Виячки, Людовик Соарес, Натан Гасама, Венцислав Керчев, Христо Попадийн, Ерол Дост, Чунг До, Кристиян Стоянов, Стефан Трайков, Роберто Райчев, Емил Стоев, Иво Марков, Галин Иванов, Тони Тасев, Владимир Николов, Ахмед Ахмедов и Дарко Тасевски.

Домакините пък имат сериозни амбиции да финишират в Топ 3, като към момента водят с 5 точки на четвъртия Левски. Футболистите на наставника Тодор Янчев влизат в мача след две поредни равенства – 0:0 с Черно море и 3:3 със Спартак (Варна). Именно срещу варненци „червените“ избегнаха поражението, след като допуснаха изоставане с 2:0, както и гол в добавеното време на мача.

За домакините от ЦСКА 1948 се усети отсъствието на голмайстора Ивайло Чочев, който пропусна последните четири срещи на тима. Неговото възстановяване от контузия приключи и той ще бъде на линия за "червените". Същото важи и за крилото Бирсент Карагарен.

Пълна програма за 30-ия кръг на Първа лига:

Събота, 6 май

17:30, Локомотив София - Арда

20:00, ЦСКА 1948 - Славия

Неделя, 7 май

15:15, Септември - Пирин

17:45, Черно море - Спартак Варна

20:15, Ботев Пловдив - Лудогорец

Понеделник, 8 май

15:30, Берое - Хебър

17:45, Локомотив Пловдив - Левски

20:15, ЦСКА - Ботев Враца

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ограничават движението на камиони в участък на АМ "Тракия" към Бургас
Ограничават движението на камиони в участък на АМ "Тракия" към Бургас
Ян-Ленард Щруф ще играе срещу Алкарас в първия си финал от сериите Мастърс
Ян-Ленард Щруф ще играе срещу Алкарас в първия си финал от сериите Мастърс