НОВИНИ

Локомотив иска да сложи край на лошата си серия срещу Ботев в Битката за Пловдив

локомотив пловдив без илко пиргов петър витанов локомотив софия
Снимка: ПФК Локомотив Пловдив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:34, 03.09.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Още два мача от деветия кръг на Първа лига ще се изиграят тази вечер. Вниманието приковава пловдивското дерби между Локомотив и Ботев. Мачът е от 20.30 часа на стадиона в парк Лаута. Домакините са без победа в последните два преки сблъсъка.

Треньорът на "жълто-черните" Желко Копич сподели, че има много кадрови проблеми. Двубоят със сигурност пропускат Неделев, Чернев, Па Конате, Перейра и Тонев. Мертенс, Ману, Бароан и Младеновски са под въпрос.

„Настроението е позитивно. Всички знаят какъв мач предстои. Всички знаят, че това е дерби. Всеки мач за нас е за три точки. Всеки мач на Ботев за мен е важен. Това, което аз искам, е да дадем всичко за клуба и феновете. Всички дербита са еднакви”, сподели Копич.

Наставникът на Локомотив Александър Томаш пък обяви, че е наясно със залога на двубоя.

„За всички е ясно, че този мач за феновете и за града е като за последно. Аз също знам това и гледам да съм здраво стъпил на земята. Трябва да вдъхна нужната увереност на футболистите да дадат всичко от себе си”, заяви той.

Преди това, от 17.15 часа, ЦСКА гостува на Спартак Варна. "Червените" бяха елиминирани на последната крачка от влизане в групите на Лигата на конференциите и сега цялото внимание на „армейците“ е върху шампионата. Отборът се представя на изключително ниво в елита на българския футбол и има 16 точки от шест мача. Единствено ЦСКА и Лудогорец все още нямат загуба в първенството. Спартак Варна е на последно място.

„ЦСКА не е отбор, който да може да си позволи да подцени даден съперник. Това е изключено. Ако не влезем добре в мача, може да имаме много големи проблеми. Това го знам аз, както и футболистите. Трябва да сме максимално агресивни. Спартак е последен в класирането, но има своя потенциал“, заяви треньорът на ЦСКА Саша Илич преди заминаването на отбора за Варна.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Лазаров победи Кукушкин и се класира на полуфинал на „Чалънджър“ в Майорка
Александър Лазаров победи Кукушкин и се класира на полуфинал на „Чалънджър“ в Майорка
Иван Василев: Тепърва Локомотив София ще показва добри игри
Иван Василев: Тепърва Локомотив София ще показва добри игри