НОВИНИ

Локомотив Пд и Левски се изправят един срещу друг в двубой от втория плейофен кръг в Първа Лига

Също днес, но от 17:45 ч. Септември (София) приема Пирин (Благоевград) в двубой от 32-ия кръг на Първа Лига

локомотив никога стояло дневен ред мачът левски играе лаута
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
10:06, 21.05.2023
Чете се за: 04:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Локомотив (Пловдив) и Левски се изправят един срещу друг в двубой от втория плейофен кръг в Първа Лига. Мачът на "Лаута" е от 20:00 часа и ще бъде ръководен от Станислав Тодоров.

"Сините" имат добра възможност да затвърдят четвъртото си място, а в същото време и да се доближат на 3 точки от бронзовите медали, но при победа на "смърфовете" отборът на Александър Томаш също може да се намеси в борбата за Европа. В последния кръг от редовния сезон двата тима отново премериха сили в Пловдив и домакините стигнаха до минимален успех, който ги върна в топ 6.

На старта на плейофите "черно-белите" загубиха от Лудогорец с 0:1, а Левски завърши наравно 2:2 с ЦСКА 1948. Днес столичани ще бъдат мотивирани да се реваншират пред своите фенове за поражението от този съперник преди две седмици, но задачата пред футболистите на Елин Топузаков няма да бъде лесна.

Треньорът на "сините" няма да може да разчита на наказаните Жереми Петрис и Келиан ван дер Каап, както и на контузения Хосе Кордоба. Очаква се при тези проблеми в защита Кристиан Димитров да започне титуляр за първи път.

Локомотив (Пд) ще бъде без Тодор Павлов, Денислав Александров, а по всяка вероятност и без вратаря Динко Хоркаш. Добрата новина за Томаш е, че в състава се завръщат Милош Петрович и Пиер Зебли. Джовани, който донесе последната победа срещу Левски, до последно ще бъде под въпрос за срещата.

Двубоят от редовния сезон на "Лаута" бе спечелен от домакините, а този на “Герена” завърши без победител - 1:1.

Също днес, но от 17:45 ч. Септември (София) приема Пирин (Благоевград) в двубой от 32-ия кръг на Първа Лига. Двата тима се намират в групата на изпадащите и трите точки са им от изключителна важност. Главен съдия ще бъде Станимир Тренчев.

Домакините се намират на петата позиция в класирането и към момента са застрашени от директно изпадане от елита. Разликата между тях и четвъртото място, което дава право на бараж, е само една точка. Това означава, че една евентуална победа днес ще вдъхне увереност на Септември и ще ги изкачи нагоре в класирането. Серията обаче на домакините е доста лоша, тъй като те са записали осем поредни загуби, а последният им успех дойде на 10 март срещу Ботев (Пд). В предишните си 3 мача пък отборът дори няма отбелязан гол.

Пирин от своя страна е доста близо до това да се спаси от директно изпадане, след като разликата между тях и опасното пето място е 5 точки. При една евентуална победа днес “орлетата” ще имат аванс от 8 точки и с 3 оставащи кръга тяхното оставане в Първа Лига е почти сигурно. Благоевградчани дори имат шанс за първото място в групата, тъй като се намират само на 3 точки от лидера Берое. В първия кръг от плейофите Пирин надви Хебър с 2:1 у дома.

Този път обаче “орлетата” трябва да се оправят без един от основните си състезатели - Чебрайл Макрецкис. Латвиецът получи контузия в последния двубой, а след това се заговори, че е на прегледи в Унгария и може скоро да подсили местния шампион Ференцварош.

Интересното е, че Септември и Пирин се срещнаха малко по-рано през този месец в последния кръг от редовния сезон. Тогава “орлетата” се наложиха с 1:0 като гости. Преди това в Благоевград обаче Септември победи с 4:1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефка Костадинова в "Арена спорт" от 12:30 ч. по БНТ 1
Стефка Костадинова в "Арена спорт" от 12:30 ч. по БНТ 1
Зеленски: Бахмут вече остава само в сърцата на украинците
Зеленски: Бахмут вече остава само в сърцата на украинците