НОВИНИ

Локомотив Пд обърна Арда за успешно начало на пролетния полусезон в Първа лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:34, 18.02.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
локомотив обърна арда успешно начало пролетния полусезон първа лига
Снимка:
Слушай новината

Локомотив Пловдив започна с победа пролетния полусезон в родната Първа лига, надигравайки с 2:1 като гост Арда Кърджали в среща от първия кръг след подновяването на родното първенство.

На "Арена Арда" мачът започна по мечтан начин за домакините, които откриха резултата още в 5-ата минута чрез Абубакар Тунгара, който наказа груба грешка на вратаря на пловдивчани Динко Хоркаш.

"Черно-белите" обаче реагираха на този развой и 18-ата минута Мартин Райнов реализира за 1:1, но видя как попадението му бива отменено след намеса на ВАР.

Малко след половин час игра Бабакар Дион получи добро центриране от Евандро и с удар от границата на вратарското поле изравни резултата. Любопитното е, че и този гол първоначално не бе засечен, но в този случай системата ВАР влезе в употреба, за да подскаже, че позицията на Дион е редовна и така паритетът в Кърджали беше възстановен.

Пълният обрат в полза на гостите стана факт след почивката, когато в 69-ата минута центриране на Ангел Лясков бе спряно с ръка от Пламен Крачунов и така "смърфовете" получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана Евандро и с хладнокръвно изпълнение в центъра на вратата и така донесе успехът за футболистите на Александър Томаш.

С тази победа Локомотив Пловдив се върна на 4-ото място в класирането с актив от 41 точки, докато момчетата на Александър Тунчев 7-и с 31 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Шопов пред БНТ: Доволен съм от представянето на волейболистките ми
Петър Шопов пред БНТ: Доволен съм от представянето на волейболистките ми
Втората по големина болница в Газа е извън строя
Втората по големина болница в Газа е извън строя