НОВИНИ

Локомотив Пд продаде Момчил Цветанов в Южна Корея

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:12, 19.06.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
локомотив продаде момчил цветанов южна корея
Слушай новината

Българският национал Момчил Цветанов ще продължи кариерата си в отбор от Южна Корея, потвърди спортният директор на "смърфовете" Георги Иванов-Гонзо.

Считаше се, че 30-годишният халф-бек ще продължи кариерата си в Турция, като дори е имал няколко предложения, но изглежда в последния момент ситуацията е претърпяла обрат.

Цветанов дори е имал предварителна договорка с втородивизионния Коджаелиспор, но от турския клуб са отказали да платят исканата сума за Христо Крушарски.

Самият футболист също потвърди новината за трансфера си в Южна Корея, но допълни, че все още няма да оповестява името на новия си отбор.

Момчил Цветанов пристигна на "Лаута" през лятото на 2018 година и изигра 85 мача с екипа на "черно-белите". Футболистът беше с основна заслуга за спечелването на двете поредни Купи на България, както и на една Суперкупа.

По този начин играчът се превърна в първият българин в историята, който печели Купата на България с четири различни отбора. Преди това той вдигна отличието с тимовете на Литекс, ЦСКА и Славия.

Силните му мачове за пловдивчани привлякоха вниманието и на селекицонера Ясен Петров, който даде дебют на Момчил Цветанов в националния отбор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Училищна сграда в Белгия рухна, загинал е един човек
Училищна сграда в Белгия рухна, загинал е един човек
Километрична опашка към Гърция на граничния пункт "Кулата" и днес
Километрична опашка към Гърция на граничния пункт "Кулата" и днес