НОВИНИ

Локомотив (Пловдив) и Арда дават старт на плейофите в Първа лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:29, 15.04.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
локомотив пловдив арда дават старт плейофите първа лига
Снимка: ПФК Локомотив (Пловдив)
Слушай новината

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Арда (Кърджали) ще дадат този следобед старт на плейофите в българската Първа лига с мача помежду си от 17.30 часа в Пловдив.

Двата отбора завършиха съответно на 7-мо и 10-то място в редовния сезон и в следващите шест кръга ще се борят за заветната 7-ма позиция, която дава право на участие в баража за Лигата на конференциите.

В момента пловдивчани имат аванс от пет пункта пред своя опонент, а днешната среща ще бъде дебют за новия наставник на "черно-белите" Александър Томаш.

През редовния сезон двата тима вече се срещнаха на два пъти, като през октомври миналата година двубоят в Пловдив завърши при резултат 0:0, докато в Кърджали пред по-малко от месец съставът на Арда записа категоричен успех с 5:1.

Малко по-късно тази вечер от 20.00 часа в друг двубой от групата на отборите, които ще се борят за 7-то място в крайното класиране, Берое посреща в Стара Загора тима на ЦСКА 1948.

Двата отбора вече си размениха по една домакинска победа с 1:0 през редовния сезон, а в момента са разделяни от само две точки в подреждането.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СДВР със специални мерки за мача ЦСКА - Левски в неделя
СДВР със специални мерки за мача ЦСКА - Левски в неделя
Вековната традиция за изписване на великденски яйца оживява в празник в с. Костенец
Вековната традиция за изписване на великденски яйца оживява в празник в с. Костенец