НОВИНИ

Локомотив Пловдив обърна Пирин за отлично начало на новия сезон

bnt avatar logo
от Калоян Николов
20:28, 09.07.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
локомотив показа екипите новия сезон
Слушай новината

Отборът на Локомотив Пловдив постигна победа с 2:1 при домакинството си на Пирин Благоевград в двубой от 1-ия кръг на Първа лига.

„Орлетата“ откриха резултата на стадион „Локомотив“ в пловдивския парк „Лаута“ в 10-ата минута. Славчо Шоколаров центрира от ъглов удар в наказателното поле на „смърфовете“, където Милош Петрович и Преслав Боруков с общи усилия изчистиха топката. Кълбото попадна в краката на Юлиан Попев, който стреля, но ударът му се получи като подаване зад гърба на домакинската отбрана към Станислав Костов. Нападателят на Пирин овладя и с удар от близка дистанция прати топката в близкия долен ляв ъгъл на стража Илко Пиргов.

Съставът на Александър Томаш изравни резултата в 42-ата минута, когато Бирсент Карагерен направи силен индивидуален пробив по десния фланг, нахлу в пеналтерията на „зелено-белите“ и подаде по земя към Преслав Боруков, който с удар от границата на наказателното поле разпечата мрежата на Янко Георгиев за 1:1.

Малко след час игра „черно-белите“ осъществиха пълен обрат. Петър Витанов получи топката около границата на наказателното поле на Пирин и изведе Карагерен на отлична стрелкова позиция. Офанзивният футболист на Локомотив елегантно прехвърли вратаря Георгиев за 2:1 в полза на домакините.

По този начин тимът на Локомотив Пловдив събра актив от 3 точки и се изкачи на второто място във временното класиране. Лидер е шампионът Лудогорец с 3 пункта, но с по-добра голова разлика от втория Локомотив и третия Хебър Пазарджик, които също са с по 3 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три пъти се е увеличил броят на заразените с ковид за последните две седмици
Три пъти се е увеличил броят на заразените с ковид за последните две седмици
Два бронза за България от международен турнир по бадминтон за юноши до 17 години в Свиленград
Два бронза за България от международен турнир по бадминтон за юноши до 17 години в Свиленград