НОВИНИ

Локомотив (Пловдив) обича да посреща европейски грандове на "Лаута"

локомотив пловдив
Снимка: ПФК Локомотив (Пловдив)
bnt avatar logo
от БНТ
11:18, 05.08.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Вицешампионът на България - Локомотив (Пловдив), отново ще мери сили с грандовете на европейския клубен футбол.

Тази вечер от 19:00 часа на стадиона в пловдивския парк "Лаута", "смърфовете" посрещат ФК Копенхаген в първи мач от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите.

Футболистите на Александър Тунчев достигнаха тази фаза на турнира като елиминираха чешкия Словачко на дузпи. В герой за "черно-белите" се превърна стражът Илко Пиргов, който спаси три наказателни удара на противника, след като двете срещи завършиха с разменени победи от 1:0 за двата тима.

От друга страна, датските "лъвове" бяха далеч по убедителни в мачовете срещу Торпедо (Жодино). Като домакин ФК Копенхаген победи с 4:1, а като гости в Беларус постигнаха нов разгром с 5:0. Скандинавците вече не са на нивото си отпреди години, когато редовно участваха в групите на Шампионска лига, но все още разполагат със силен състав и голям трансферен бюджет.

В исторически план единството Локомотив (София) и Левски са отстранявали противници от Дания в евротурнирите, а ФК Копенхаген има добри спомени от сблъсъците си с български тимове. През 2017 г. "лъвовете" елиминираха Лудогорец на 1/16-финалите в Лига Европа след победа с 2:1 на "Васил Левски" и нулево равенство на "Паркен". Година по-късно ФК Копенхаген срещна ЦСКА в третия предварителен кръг на Лига Европа и записа две победи с по 2:1. Сега, всички лагера на Локомотив (Пловдив) се надяват да сложат край на черната серия на българските тимове срещу датския гранд.

Вероятен състав на Локо (Пд): Пиргов; Гомис, Крачун, Петрович; Карагарен, Витанов, Умарбаев, Руан; Салинас; Д. Илиев, Г. Минчев

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Педро Пичардо донесе пето олимпийско злато в историята на Португалия
Педро Пичардо донесе пето олимпийско злато в историята на Португалия
Силна подиум тренировка за Боряна Калейн и Катрин Тасева
Силна подиум тренировка за Боряна Калейн и Катрин Тасева