НОВИНИ

Локомотив (Пловдив) пречупи Словачко на "Лаута" в последните секунди

локомотив пловдив пречупи словачко лаута последните секунди
Снимка: ПФК Локомотив (Пловдив)
bnt avatar logo
от БНТ
22:07, 22.07.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Локомотив (Пловдив) започна по великолепен начин третото си поредно участие в европейските клубни турнири.

"Смърфовете" успяха да победят като домакини чешкия Словачко с минималното 1:0, с което взеха ценен аванс преди мача-реванш следващата седмица.

Единственото попадение в срещата отбеляза полузащитникът Петър Витанов, който прати "черно-белите" фенове на "Лаута" в екстаз в 89-ата минута.

Футболистите на Александър Тунчев организираха хубава атака отдясно, като Парвиз Умарбаев и Димитър Илиев си размениха хубаво двойно подаване в чешкото наказателното поле. Капитанът на Локомотив стреля, но ударът му бе блокиран. В последствие, отбитата точка се озова в краката на Петър Витанов, който с хубав изстрел отграничата на наказателното поле матира стражът на Словачко.

Иначе, през всичките 90 минути Локомотив бе по-добрият отбор на терена и заслужаваше да открие резултата по-рано, но добри положения за реализиране на попадения пропиляха Лукас Салинас, Димитър Илиев и Георги Минчев.

Гостите от Чехия, които очаквано дебнаха да изненадат българския вицешампион на контраатака, се отчетоха с няколко опасни положения пред вратата на Димитър Пиргов, но стражът на "смърфовете" показа защо е първи избор в състава на Александър Тунчев.

В 75-ата минута на терена на стадион "Лаута" се разигра любопитна ситуация, след като главният рефер на срещата Карим Абед се контузи и се наложи да бъде заменен от четвъртия рефер Ерик Вателие.

Ако отстранят Словачко, "черно-белите" най-вероятно ще се изправят срещу датския Копенхаген в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Датският гранд е фаворит в двубоя си срещу беларуския Торпедо Жодино и днес спечели първия мач у дома с 4:1.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК издаде нови насоки за проверка на пътниците с COVID сертификат
ЕК издаде нови насоки за проверка на пътниците с COVID сертификат
ЦСКА не успя да победи Лиепая, откараха Вальо Антов в болница
ЦСКА не успя да победи Лиепая, откараха Вальо Антов в болница